PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció sub-19 es fa amb una classificació històrica

Els tricolor assoleixen per primera vegada el passi a la segona ronda europea

Per El Periòdic

El combinat andorrà celebra la darrera victòria davant San Marino.
El combinat andorrà celebra la darrera victòria davant San Marino. | FAF

La selecció de futbol sala sub-19 es va classificar per a la següent ronda del preeuropeu per primera vegada en la història d’un combinat nacional andorrà. Ha estat a San Marino i, a més, guanyant tots els partits de la fase. Els tricolor van doblegar a tots i cadascun dels rivals que van tenir davant. El seleccionador, Aitor Garcia, va manifestar la seva alegria declarant que «estem molt emocionats. Els jugadors han estat espectaculars, molt professionals i implicats en aquesta competició».


El primer partit va ser contra Gal·les, i els jugadors entrenats per Garcia van superar aquests per 3-2, gràcies als gols d’Adrià Blat, Adrià Guirao i Hugo Albino, aquest últim a només tres segons pel final. Just l’endemà, el combinat es va veure les cares amb Estònia, a qui van vèncer per 4-1, amb dianes de Guillem Jeansou, Nil Manchado, Arnau Masegosa i un en pròpia porta d’Estònia. Finalment, va arribar l’últim partit. Andorra se la va jugar contra l’únic equip que li podia prendre la classificació: l’amfitrió San Marino. Els del Principat, però, no es van deixar sorprendre i van aconseguir el ple de victòries, en aquesta ocasió guanyant per 7-1, amb hattrick de Nil Manchado i gols d’Hugo Albino, Roc Torres, Guillem Jeansou i Adrià Blat.


 La selecció sub-19 va aconseguir així la classificació de manera immaculada, i a partir d’aquí, al març, el combinat disputarà la ronda elit per enfrontar-se amb Bèlgica, Moldàvia i Ucraïna, on aquests últims seran els amfitrions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT