Amb els peus a terra

El Lenovo Tenerife baixa del núvol a un MoraBanc que, tot i lluitar fins el final, acusa el cansanci i les lesions

Per David Sansaloni

Olumuyiwa lluita una pilota davant Shermadini i Wiltjer en el partit d’ahir entre el Lenovo Tenerife i el MoraBanc al Santiago Martin. | acb Photo / E. Cobos

El MoraBanc va posar fi a la ratxa de tres victòries consecutives que portava fins al moment en caure davant el Lenovo Tenerife per 79-70 al Pavelló Esportiu Santiago Martin en la 9a jornada de la Lliga Endesa.

Ja ho va avisar l’entrenador tricolor, Ibon Navarro, en la prèvia del duel, i és que alguns jugadors no se sabia si arribarien en les millors condicions. Tant Tunde Olumuyiwa com Moussa Diagne van arribar a l’illa amb problemes físics, el primer a rebre un cop en una zona ja lesionada amb anterioritat en l’entrenament previ, i l’altre a causa d’uns problemes gastrointestinals que arrossegava des de feia dos dies. Tot i això, i amb la tornada de Nacho Llovet a les pistes, el MoraBanc va intentar plantar cara a un Tenerife que havia guanyat cinc dels vuit partits aquesta temporada, i que també va sorprendre amb la incorporació de Giorgi Shermadini, que va rebre l’alta mèdica hores abans de la trobada.

El primer quart va ser un dels pitjors que es recorden del MoraBanc en molt de temps, amb tan sols vuit punts anotats, per 21 dels seus rivals. Les penetracions a cistella dels homes de Txus Vidorreta van ser massa fàcils gràcies a un bon joc sense pilota, que duia de cap la defensa tricolor. La connexió Fitipaldo-Shermadini va ser un maldecap per als andorrans, que van sumar massa pèrdues de possessió a causa d’errar en els passes i precipitar-se a l’hora de plantejar jugades ofensives. El triple a una mà de Marcelinho Huertas sobre la botzina va posar la cirereta a un període per a oblidar.

Ja en el segon quart el MoraBanc va començar a despertar, i va proposar un partit més igualat. Miller-McIntyre va agafar protagonisme en atac, però el percentatge de tirs era realment baix, i ho va acabar sent, amb 6/23 en tirs de camp, 3/13 en triples i fins a nou pèrdues abans del descans. La nota positiva va ser que els punts de Miller McIntyre i David Jelínek es van sumar per posar el 14-14 en el parcial, millorant la imatge de l’equip en els segons 10 minuts.
La tensió d’uns i altres es va notar al parquet, on Hannah i Huertas van creuar més d’una paraula, com també Diagne i Guerra, que es van encarar en una jugada. Amb els nervis presents, el tercer quart va deixar bons registres per als andorrans, que per primera vegada van veure que la diferència es reduïa a menys de 10 punts, amb un bon parcial de 0-7 que Wiltjer i Sastre es van encarregar de trencar des de la línia de tres punts. Amb aquest context, dues jugades clau: Hannah feia els seus primers punts en tres quarts, i Miller McIntyre va rebre antiesportiva en una jugada.

Aquesta darrera penalització seria clau en l’esdevenir del duel, ja que quan millor estava l’estatunidenc, anotant cinc punts seguits fins a establir un parcial de 0-8, l’àrbitre va decidir expulsar el jugador assenyalant-li una tècnica bastant polèmica, que se sumava a l’antiesportiva i posava fi al partit del base, que se’l va veure força empipat en el túnel de vestidors.

Amb set minuts al davant, el MoraBanc va treure l’esperit competitiu, i amb un Oriol Paulí inspirat, sumat als punts de Jelínek, van tornar a retallar distàncies en el lluminós. No obstant això, el temps va córrer en contra dels tricolor, que van aconseguir baixar fins a nou punts la diferència, però sense opció a remuntar. Derrota per als homes d’Ibon Navarro, que hauran de preparar el següent partit d’EuroCup aquest dimecres, a partir de les 20.00 hores, davant el Partizan NIS Belgrade amb els dubtes d’alguns jugadors que no se sabrà si podran arribar al duel.

El vestidor

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«Content amb l’actitud de l’equip»

L’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, va voler destacar, en primer lloc, el gran esforç col·lectiu, declarant que «estic molt content de l’actitud de l’equip, sobretot de dos jugadors com són Tunde Olumuyiwa i Moussa Diagne, que no haurien d’haver jugat, ni fins i tot viatjat». Pel que fa a la trobada, el tècnic basc va fer menció al «desencert» del conjunt andorrà en el primer període, i també a l’encert del Tenerife, que quan el MoraBanc, en el tercer quart, va tenir l’oportunitat de retallar distàncies, els de l’illa «s’han mantingut ferms gràcies a uns quants triples de Wiltjer quan estàvem en el nostre millor moment, sobretot defensivament».

Les claus

Mal inici: Un dels pitjors inicis de partit del MoraBanc en el que va de temporada, amb tan sols vuit punts i sense intensitat.

Defensa: El Lenovo Tenerife va fer molt de mal als tricolor a la pintura en els primers compassos, amb penetracions massa fàcils.

Miller-McIntyre: El base va ser expulsat de manera polèmica a falta de set minuts del final i quan estava sent el millor de l’equip.

Mermats: El MoraBanc va arribar a l’illa amb Olumuyiwa i Diagne amb problemes físics, i amb Llovet acabat de reincorporar.