Continuen somrient

L’FC Andorra suma tres punts més a casa després de protagonitzar un partit molt complet davant el Betis B

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’FC Andorra celebren el primer gol, de Sergio Molina, ahir davant el Betis B a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va sumar la seva segona victòria consecutiva en vèncer ahir el Betis B per 2-0 en un partit molt complet del conjunt tricolor. Sergio Molina, amb una actuació destacada, i Marc Fernández, van ser els autors dels gols, que haguessin pogut ser més de no ser per la intervenció en més d’una ocasió del porter bètic.

El partit no va poder començar de millor manera per a l’FC Andorra, i és que després d’estar dos minuts manipulant la pilota, esperant l’ocasió, aquesta va arribar a mans de Marc Aguado. El migcampista va robar una pilota en tres quarts de camp bètic i, després d’una conducció d’uns metres, va filtrar la passada cap a Sergio Molina, que s’havia incorporat a l’atac i, amb un bon control, es va plantar davant de Rebollo, que res va poder fer amb el xut amb cama esquerra que va acabar al fons de la xarxa.

A partir d’aquí el partit va canviar completament. El Betis va tenir molta més cura a l’hora de treure la pilota des de la defensa, però just en la jugada posterior al gol, els andalusos van proposar una pressió alta que va posar en risc Nico Ratti, que va veure com els centrals no van poder treure la pilota còmodament i va haver de llençar-se als peus de Fekir per evitar el xut.

Aquesta aproximació verda i blanca va ser l’única en molts minuts, sent l’FC Andorra clar dominador del joc, proposant transicions ràpides entre defensa i atac i mantenint la calma quan la línia de passada no era segura. Amb l’estil característic que els defineix, els homes d’Eder Sarabia van trobar una altra oportunitat, en aquest cas per partida doble. Vergés va realitzar una internada per banda esquerra, però malauradament la centrada es va passejar per l’àrea petita, on Nieto va fregar la pilota amb l’interior del peu el just per desorientar Vilà, que tampoc va poder espentar l’esfèric. En la mateixa jugada, Marc Fernández va intentar el xut llunyà, sense sort.

Si en la darrera va ser la banda esquerra la protagonista, la dreta també va tenir nom i cognoms. Dani Morer va combinar exitosament amb Molina, i va ser l’expedrera Barça qui va realitzar la centrada just al cap de Nieto, que es va avançar una mica massa, enviant la pilota per sobre del travesser. El que sí que estava confiat era Sergio Molina, que després del primer gol va buscar el segon, intentant sorprendre el porter del Betis amb una penjada des del mig del camp, que va sortir fora per poc. Ja a les acaballes de la primera meitat els andalusos ho van intentar amb un xut llunyà de Lara, que no va inquietar Ratti tot i que va fer un efecte estrany a ulls de l’espectador.

Amb l’1-0 es va arribar al descans, i amb el xiulet de l’àrbitre la segona meitat va començar igual que la primera, amb els tricolor volent ser els encarregats de dirigir el joc. Tan sols sis minuts li van fer falta al conjunt andorrà per establir la segona alegria a l’Estadi Nacional. De nou Sergio Molina, amb una jugada per banda esquerra, va realitzar la passada de la mort cap al punt de penal, on es trobava Marc Fernández que, amb tranquil·litat, va controlar l’esfèric i va definir amb precisió, posant el 2-0 al lluminós.

La tranquil·litat va arribar a la banqueta dels del Principat, i Sarabia va decidir moure-la, donant entrada a homes com Bover i Carlos Martínez, a més de canviar gairebé tota la línia defensiva per suportar les comeses bètiques. Van ser els verd i blancs qui van tenir una ocasió d’aquestes capaces de canviar els transcurs d’un duel, però amb el que no van contar van ser amb l’aparició de Ratti, que va volar i a mà canviada va enviar la pilota a córner.

Amb l’aparició de l’argentí, els seus companys van pujar, encara més si cap, la intensitat, tenint Martínez en dues ocasions i altra de Bover, la sentència de la trobada. No obstant això, i amb el 2-0 en el marcador, l’àrbitre va decidir que no hi havia temps per a més, deixant els tres punts, de nou, a l’Estadi Nacional.

Les claus

Gol aviat: Sergio Molina va obrir el marcador al minut 2 de partit gràcies a una pilota robada per Marc Aguado als tres quarts.

Transicions: Els tricolor van ser molt elèctrics a l’hora de treure la pilota, i van ser capaços de fer mal amb transicions ràpides.

Risc defensiu: El Betis B va exercir una pressió molt elevada, que va posar l’esglai a l’Estadi Nacional en més d’una ocasió.

Definició: Els homes de Sarabia es van mostrar fins en la definició, marcant inclús en algunes jugades anul·lades per fora de joc.

El destacat

Sergio Molina

Golejador: El migcampista va anotar el seu primer gol de la temporada, i ho va fer aviat, quan encara no havien transcorregut dos minuts de partit. A més, seva va ser la passada del gol de Fernández.

Treball: No content amb quedar-se solament amb el protagonisme del gol, Molina va mostrar un gran desplegament físic, ajudant en tasques ja no sols en defensives, sinó també en atac.

Atreviment: Acostumat a ser la peça de transició entre la defensa i els davanters, ahir Molina va arribar en més d’una ocasió a l’àrea bètica i, a més, va intentar alguns xuts amb molt de perill.