PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Calvó i Vilarrubla reivindiquen el paper dels joves en la lluita contra el canvi climàtic

Asseguren que hi ha un «compromís» amb el desafiament global

Per El Periòdic

Les ministres de Medi Ambient i Educació, Sílvia Calvó i Ester Vilarrubla
Les ministres de Medi Ambient i Educació, Sílvia Calvó i Ester Vilarrubla | Govern d\'Andorra

Les ministres de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, van participar ahir de manera telemàtica a la trobada Together for tomorrow: Education and climate action que es va celebrar a Glasgow en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, COP26.

El certamen d’alt nivell ha estat coorganitzat pel Regne Unit, Itàlia i la Unesco i té per objectiu enfortir el paper de l’educació i l’aprenentatge en la lluita contra el canvi climàtic. En la seva participació telemàtica, Calvó va posar en relleu que els joves «estan compromesos» amb el desafiament global que suposa l’escalfament global i per això és important escoltar les seves aportacions.

En aquest context, la titular de Medi Ambient va explicar que els joves del país han participat en l’elaboració de la Declaració d’urgència ecològica i climàtica adoptada per unanimitat pel Consell General que permet «fixar accions locals que responen al conjunt dels reptes planetaris».  En matèria educativa, Vilarrubla va destacar que les noves generacions seran les que notaran més l’escalfament del planeta i per això és bàsic «aportar-los informació i sensibilització en matèria climàtica». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT