PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Diputats de Junts per Catalunya visiten Andorra

La trobada s’emmarca en el reforç de les bones relacions de veïnatge

Per El Periòdic

La visita de diputats de Junts per Catalunya a la Casa de la Vall.
La visita de diputats de Junts per Catalunya a la Casa de la Vall. | Liberals d\'Andorra

Junts per Catalunya, partit polític amb representació al Parlament de Catalunya, al Congrés de Diputats i al Senat espanyol, va visitar ahir Andorra, representat per diputats dels tres organismes, així com pels principals càrrecs del partit. La visita s’emmarca en la voluntat de Demòcrates i Liberals d’Andorra de reforçar les, «ja de per si, bones relacions de veïnatge» i estrènyer lligams amb forces polítiques amb representació parlamentària al Congrés espanyol i al Parlament. A la vegada, contribuir a seguir explicant la realitat andorrana i consolidant «la seva bona imatge internacional». 

L’estada de la formació política catalana es va iniciar al matí amb una visita a la Casa de la Vall. Seguidament, es va mantenir la primera de les tres reunions de treball fixades, que es va centrar en Les relacions i els dossiers bilaterals Catalunya-Andorra i que va estar conduïda pel president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat. Ja a la tarda, van tenir lloc les dues altres reunions, la primera sobre Polítiques de fiscalitat, conduïda pel secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals del Govern, Marc Ballestà; i la darrera sobre Cultura, llengua i esports, conduïda pel president del Grup Parlamentari Liberal, Ferran Costa. 

Arran dels contactes sorgits el primer semestre d’enguany amb les forces polítiques espanyoles i catalanes per explicar-los de primera mà la realitat andorrana en matèria d’homologació fiscal, els grups de la coalició, de manera coordinada amb el Govern, van mantenir més d’una vintena de trobades i de contactes amb forces polítiques del Congrés de Diputats. L’objectiu era que el projecte de llei de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal impulsat pel Govern espanyol no tingués repercussions per a Andorra, fet que s’havia contemplat en l’inici de la tramitació parlamentària. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT