PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot participarà a la cerimònia de caps d’Estat del Fòrum de la Pau

Riva i Vilarrubla seran a París, Gallardo a Israel i Calvó a Glasgow

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, i el copríncep francès, Emmanuel Macron.
El cap de Govern, Xavier Espot, i el copríncep francès, Emmanuel Macron. | MARICEL BLANCH

El cap de Govern, Xavier Espot, participarà en la cerimònia de caps d’Estat i de Govern del Fòrum de la Pau que se celebra l’11 de novembre a París. La quarta edició del fòrum, organitzada pel president de la república francesa i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, tindrà lloc aquest any sota el títol Reduir les factures mundials: La via d’una millor governança després de la Covid.

Alts mandataris d’arreu, presidents de les grans multinacionals, així com representants de la societat civil, debatran al voltant dels reptes que planteja l’actual context històric de la pandèmia per trobar una millor governança mundial.

Abans del seu desplaçament a la capital francesa, dimarts que ve, Espot es trobarà amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per a tractar diversos temes d’interès bilateral.

Aprofitant l’estada a París, el cap de Govern també prendrà part de la cerimònia amb motiu dels 75 anys de la Unesco, que se celebrarà el 12 de novembre en el marc de la Conferència General de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, per la seva banda, participarà en el Debat de Política General, el 10 de novembre, també a París, mentre que la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, serà present en el segment d’alt nivell de la Reunió Mundial d’Educació, que tindrà lloc els dies 10 i 11 de novembre. En l’agenda de les ministres també es preveuen diferents reunions bilaterals.

Una delegació encapçalada pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, es desplaçarà a Israel per a participar en una formació immersiva de l’ecosistema d’innovació que oferirà l’Israel Innovation Institute. A la formació hi participaran representants d’Andorra Telecom, Andorra R+I, FEDA, l’UdA, Actinn, Andorra Digital i Andorra Business.

Finalment, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, serà a Glasgow per participar en la reunió d’alt nivell en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP 26). Durant la seva estada, la ministra participarà en els diferents esdeveniments multilaterals i mantindrà diverses reunions bilaterals sobre acció climàtica. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT