PUBLICITAT

El treball sobre el ‘Barçagate’, primer premi Àlex Lliteras

Aquesta investigació és la guanyadora de les quatre que s’hi van presentar

Per El Periòdic

Els premiats, al centre, amb Roger Lliteras a la dreta i el secretari d'estat Justo Ruiz a l'esquerra.
Els premiats, al centre, amb Roger Lliteras a la dreta i el secretari d'estat Justo Ruiz a l'esquerra. | E.P.

El cas del Barçagate destapat i explicat pel programa de la Cadena Ser Què t’hi juges? va rebre ahir el primer Premi de Periodisme Esportiu Àlex Lliteras. Fins al Centre de Congressos d’Andorrar la Vella es van desplaçar el director i presentador del programa, Sique Rodríguez, així com els dos periodistes que van aixecar tota la informació, Adrià Soldevila i Sergi Escudero. 
L’acte va comptar amb la presència de la síndica general, Roser Suñer, així com la presència de diferents ministres, consellers de comú i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, que va lloar la figura d’Àlex Lliteras i va manifestar que «els premis volen ser un reconeixement al periodisme esportiu en llengua catalana, que és la nostra». L’entrega va ser de mà del fill d’Àlex Lliteras, Roger, que va voler agrair a totes les institucions «que han fet possible el premi i a tu Gabi, per tot el que has fet per nosaltres». 
El Barçagate ha estat el treball guanyador entre els quatre que s’hi van presentar. Sique Rodríguez va dir que «estem molt contents de rebre aquest premi ara i aquí, fent una picada d’ullet al programa que va conduir Lliteras en els darrers anys i va demanar un esforç «per pagar el periodisme d’investigació». Els periodistes van explicar que la investigació va durar aproximadament uns dos anys i que s’està preparant una sèrie en podcast sobre el Barçagate.
Prèviament, Gabriel Fernàndez va moderar un col·loqui en el qual hi van participar les periodistes Olga Viza i Carme Barceló, segons va informar l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT