PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gallardo i Vilagrà acorden impulsar la cooperació entre els dos territoris

Es vol prioritzar l’intercanvi en infraestructures, economia i connexions

Per El Periòdic

Un moment de la trobada entre Jordi Gallardo i Laura Vilagrà.
Un moment de la trobada entre Jordi Gallardo i Laura Vilagrà. | Govern d\'Andorra

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, es va reunir ahir amb la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, per tractar diferents aspectes de les relacions entre Andorra i Catalunya. El ministre i la consellera van acordar impulsar la cooperació entre els dos territoris en diferents àmbits com les infraestructures, l’intercanvi econòmic, les connexions, i d’altres projectes d’interès comú.

Durant aquesta primera trobada, els representants polítics del Govern i la Generalitat van poder intercanviar l’actualitat econòmica, política i social en el context actual, així com els reptes futurs que aborden els dos governs. En aquest sentit, ambdós mandataris van acordar donar un nou impuls a la col·laboració transfronterera ja existent, establir vies de diàleg fluid i cooperar en projectes concrets que afavoreixin tant Catalunya com Andorra.

Col·loqui sobre e-Sports

D’altra banda, Gallardo, també com a president d’Andorra Business, va participar posteriorment al col·loqui sobre eSports organitzat per Feedback Sports a l’espai de l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona. El ministre va exposar les línies mestres del pla estratègic d’eSports d’Andorra, que neix amb l’objectiu de promoure la cultura dels eSports al país, generar un hub emprenedor i tecnològic, incentivar aquest tipus de turisme, atreure competicions internacionals, promoure l’educació, professionalització i recerca en el sector, i millorar les capacitats tecnològiques del país per donar resposta a les necessitats del sector.

Feedback Sports és una trobada regular de perfils que tenen a veure amb l’esport, entès com a indústria i no com a espectacle. En aquestes trobades es difonen i comparteixen coneixements, experiències i aprenentatges de persones de diversos àmbits de la indústria esportiva.

Paral·lelament, Gallardo va aprofitar el seu viatge a Barcelona per visitar el Port de Barcelona de la mà del seu president, Damià Calvet. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT