PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern licita les obres finals d’estabilització a la CS-610

Territori impulsa una actuació de millores hidràuliques al torrent de l’Aern, a la zona de la Margineda

Per Lídia López

El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy.
El ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy. | SFGA / JAVILADOT

El Consell de Ministres va aprovar ahir dues licitacions a proposta del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy. La primera, té a veure amb l’estabilització de la CS-610 d’Aixàs, afectada per les fortes pluges del juliol. A més, també es va aprovar una actuació de millores hidràuliques al torrent de l’Aern, a la Margineda.

El passat 20 de juliol, un episodi de pluja intensa va provocar danys materials significatius a la CG-6 i a la CS-610, després que el torrent d’Aixàs s’acabés desbordant. Després d’una primera intervenció d’urgència per recuperar el trànsit a la via i disminuir l’afectació en la mobilitat dels veïns de la zona, el Govern va adjudicar a l’agost els treballs d’estabilització de la calçada de la CG-6 i millora de la capacitat hidràulica a l’alçada de Bixessarri. D’aquesta manera, i tal com va recalcar el ministre Portaveu, Eric Jover, en la compareixença posterior a la reunió de l’Executiu, les obres que ara es liciten contemplen l’estabilització del marge dret de la plataforma de la carretera CS-610, amb un mur de maçoneria de secció rectangular de 14 metres de longitud. Les empreses tenen fins al pròxim 24 de novembre per presentar les seves ofertes, i la proposta guanyadora s’escollirà per la via del concurs és nacional, obert i sota la modalitat de contractació urgent. 

D’altra banda, el Govern també va aprovar la licitació de l’actuació al torrent de l’Aern, concretament, a la zona de la Margineda. Segons Jover, la finalitat de les obres és garantir el bon funcionament hidràulic del llit del torrent després que els tècnics del Ministeri de Territori hagin detectat materials arrancats del llit del riu, així com el descalçament d’un tram de mur lateral. Així, seguint les recomanacions dels tècnics i tal com va incidir el Govern, es proposa arreglar puntualment el llit del riu de manera que lateralment també es protegeixi la zona que ha quedat al descobert. Així mateix, també es preveu netejar els materials que han quedat dipositats sota el pontet que limita amb l’aparcament del carrer de l’Aern. Com en el cas anterior, el concurs és nacional, de procediment obert i de modalitat de contractació urgent, i les empreses tindran fins al 24 de novembre per fer arribar les seves propostes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT