Andorra venç Gal·les a falta de tres segons pel final (3-2)

Hugo Micael Albino anota el gol decisiu després d’una gran jugada combinada

Per David Sansaloni

Els jugadors celebren la victòria.
Els jugadors celebren la victòria. | FSGC

La selecció sub-19 de futbol sala va aconseguir la seva primera victòria en aquesta nova fase del preeuropeu a San Marino, en vèncer el combinat de Gal·les per 3-2 gràcies a un gol en l’última jugada del partit, quan faltaven tres segons per al final. Hugo Micael Albino va ser l’autor del gol tricolor, en finalitzar una gran jugada combinada que va tenir el seu començament en un córner.

Els homes dirigits per Aitor Garcia van iniciar el duel imposant un ritme frenètic, que els gal·lesos van haver de seguir si no volien perdre-li el punt al partit. Adrià Blat va avançar els andorrans quan encara no havien passat dos minuts de trobada, però poc després va ser Gal·les qui va aconseguir posar la igualada en el marcador amb una distracció defensiva que va deixar el pivot sol davant Màxim Pons. Amb l’1-1 la intensitat va seguir en augment, amb moltes ocasions per a les dues seleccions, però sent Andorra el combinat que proposava i combinava de manera més perillosa.

Tant va ser així que al minut 13 Adrià Guirao va tornar a avançar els tricolor gràcies a una bona jugada finalitzada després de gaudir d’una pilota parada per banda esquerra. Amb el 2-1 en el lluminós es va arribar al descans, i la segona meitat va seguir el mateix guió que la primera, amb dues seleccions molt agressives que disputaven cada pilota com si fos l’última. Quan faltaven nou minuts per al final, d’una ocasió clara per a Andorra va sorgir el contraatac de llibre que va efectuar Gal·les per anotar l’empat a 2, tot i els esforços de la defensa per evitar el xut. No obstant això, i quan el partit semblava acabat, un atac tricolor va acabar en córner amb set segons per davant. Treta en curt, obertura cap a banda i Albino que sols va haver d’espentar la pilota, enganyant al porter per, amb tan sols tres segons, materialitzar la primera victòria.

«Hem controlat el partit gairebé completament, però se’ns ha complicat en alguns moments», va declarar Garcia, mentre afegia que «els nois han estat immensos i ara ens toca preparar-nos per a un altre partit que serà igual o més difícil que aquest».