Tercera consecutiva

El MoraBanc venç l’Hamburg Towers i registra la millor ratxa des que va començar el calendari competitiu

Per David Sansaloni

Paulí intenta la cistella davant l'Hamburg Towers en el partit d’ahir.
Paulí intenta la cistella davant l'Hamburg Towers en el partit d’ahir. | EuroCup

Tercera victòria consecutiva per al MoraBanc (Trento, Unicaja i Hamburg) que materialitza la millor ratxa fins al moment per al conjunt del Principat. Amb patiment fins a l’últim minut, els d’Ibon Navarro van decantar la balança a favor seu, assolint la segona alegria a l’EuroCup (91-97).

El partit va seguir la dinàmica que ja va anticipar David Eudal durant la prèvia del mateix: molta intensitat la proposada per l’Hamburg que obligava al MoraBanc a no despistar-se ni un segon, tant en atac com en defensa. Un inici frenètic, amb jugades d’anada i tornada que no permetien que el rellotge de la possessió s’acabés esgotant en cap intercanvi. Nakic i Noua van ser els primers a encetar el marcador del MoraBanc, i va ser el mateix Nakic qui va protagonitzar les jugades més destacades, amb bones penetracions interiors i mostrant-se molt concentrat en el rebot ofensiu, fet que va mostrar la fragilitat de l’Hamburg Towers en la pintura.

Molta efectivitat per part d’ambdós conjunts durant el primer quart, amb poques faltes i un MoraBanc molt capficat en la trobada, que sols es va veure minvat pels tirs exteriors, que segueixen sent un dels punts a millorar per als homes d’Ibon Navarro. Aquesta efectivitat de tres punts que no va aconseguir materialitzar l’equip tricolor en mans de Jelínek o Morgan, si ho van fer els alemanys mitjançant Ray McCallum, l’arribat de nou a la plantilla de Pedro Calles, que va estar endollat i es va sumar a la qualitat d’Homesley. Els estatunidencs, el primer amb molta experiència a l’NBA i el segon format a les lligues de desenvolupament d’aquesta, van aconseguir un lleuger avantatge per als locals, que va poder pal·liar Crawford en la darrera jugada, després d’un bon tap de Morgan (26-25).

El segon quart no va canviar gaire per a cap dels dos equips pel que fa a l’estil de joc. Un triple de Miller-McIntyre i altre d’Homesley van significar una declaració d’intencions. En aquest període va sorgir altre protagonista, el pivot Maik Kotsar, que va fer estralls a la pintura i en els poc més de 10 minuts que va estar a la pista va ser un vertader maldecap per a la defensa tricolor. L’acció i el dinamisme van seguir la mateixa tònica que en el primer període, sols que en els primers minuts l’Hamburg Towers va encadenar una sèrie de bones jugades en atac que van fer demanar temps mort a Ibon Navarro per refer l’estratègia defensiva. Cap dels dos equips volia perdre-li el punt al partit, fins que va aparèixer Clevin Hannah, que amb dos triples consecutius (els primers punts que feia en el duel) va provocar un punt d’inflexió que es va traduir en el marcador, amb un Drew Crawford que va anar apareixent a poc a poc fins a superar els 10 punts i enviar el partit al descans amb un avantatge de set punts (47-54).

Les bones sensacions van col·lapsar en el tercer quart. El MoraBanc es va mostrar sòlida, tant en atac com en defensa, amb un Crawford que va seguir de dolç, però l’agressivitat dels alemanys va augmentar i va suposar que els andorrans rebessin un parcial de fins a 8-0. Al bon moment dels locals es va sumar la mala sort per als homes d’Ibon Navarro, amb massa jugades de pèrdua de possessió, faltes en atac, tres segons en zona, etc., mentre Homesley mostrava la seva millor versió, sent líder en anotació i aprofitant la gran feina a la zona que va fer Kotsar durant tot el partit.

En el darrer assalt, el que més necessitava l’equip del Principat era calmar el joc per aclarir les idees i tornar a trobar-se, i així ho va demanar Ibon Navarro durant un temps mort. Un 3+1 de Jelínek va donar una mica d’aire als tricolor davant l’allau dels locals, amb fins a set recuperacions i cinc punts consecutius de Meisner que van establir un parcial de 25-12. Quan pitjor van estar els andorrans, a l’Hamburg se li va fer petita la cistella, fet que va aprofitar el MoraBanc per refer-se i posar una mica d’espai en el marcador. No obstant això, L’Hamburg Towers no va abaixar els braços i va donar l’esglai a la banqueta tricolor amb uns últims minuts d’infart, on Homesley va ser molt perillós, però Hannah va saber tancar el marcador final de 91-97, assolint una victòria molt important per seguir en positiu en l’EuroCup.

Les claus

Intensitat: El MoraBanc sabia el que anava a trobar-se, i va ser capaç de seguir i superar el ritme de joc proposat per l’equip local.

Defensa: Els tricolor es van mostrar molt segurs durant tot el duel en els rebots defensius, aconseguint moltes possessions extra.

Calma: Hannah va ser qui millor va saber interpretar el partit, assegurant la victòria després d’uns minuts molt delicats.

Crawford: L’aler va cuallar el millor partit del que portem de temporada, finalitzant amb 21 punts i una gran efectivitat en els triples.

El vestidor

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«És una victòria molt important»

L’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, es va mostrar satisfet amb l’actuació de l’equip, declarant que «és una victòria molt important per a nosaltres, ja que és molt complicat seguir amb una dinàmica positiva a l’EuroCup». Tanmateix, Navarro va admetre que no es van poder controlar «tots els aspectes que haguéssim volgut, sobretot arran del tercer quart», però es va mostrar positiu en termes generals. El tercer quart, segons el tècnic basc, va ser clau, i va destacar els primers minuts d’aquest, a més de la intensitat general mostrada.