PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gallardo diu que el model per a Andorra és Silicon Valley

Afirma a La Razón que l’arribada de ‘youtubers’ no és un pla del Govern

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu del ministre de Presidència, Economia i Empreses, Jordi Gallardo.
Imatge d'arxiu del ministre de Presidència, Economia i Empreses, Jordi Gallardo. | SGFA/C.ESTEVE

 

El ministre de Presidència, Economia i Empreses, Jordi Gallardo, va oferir una entrevista al diari espanyol La razón, en la qual va afirmar que «el model a seguir per Andorra no és Gibraltar, sinó Silicon Valley».

En l’entrevista va aclarir que des del Govern «no persegueixen ser la capital referent dels e-sports, el que volem és que aterri la indústria, que es creïn llocs de treball». Concretament, els tipus d’empreses que vol captar el Principat són les que estan enfocades en e-sports, blockchain i biotecnologia, aquest darrer més centrat en els living lab, és a dir, en els laboratoris d’innovació. En aquest sentit, va posar de manifest que algunes de les estratègies que el Govern està estudiant per atraure aquest tipus d’empreses a Andorra són els visats d’emprenedoria en l’àmbit dels startups, una quota especial d’immigració i, per facilitar l’arribada del talent, contemplar la possibilitat de residir al país durant dos anys renovables fins a un total de tres vegades.

Tanmateix, Gallardo va insistir en el fet que l’arribada de youtubers i d’esportistes d’elit al Principat no està relacionada amb cap dels plans estratègics del Govern, reivindicant que si han pres la decisió de venir al país «no ha estat només per l’atractiu fiscal, sinó també per la sanitat, la seguretat i la qualitat de vida que hi ha a Andorra».

En una altra línia similar, va posar en relleu que «hem detectat un increment en la compra dels immobles, però no com a segona residència sinó per a viure» assegurant que, tot i que gran part dels compradors són francesos i espanyols, l’increment no és gaire significatiu. Així doncs la inversió financera, tot i que s’ha disparat un 500%, «no ens aporta valor», va puntualitzar.

Finalment, un altre aspecte que també va voler recordar va ser la connexió aèria directa entre Madrid i Andorra. Així doncs, va recordar que a partir del 17 de desembre hi haurà vols d’anada i tornada de la capital espanyola al Principat, els divendres i diumenges, per 59 i 140 euros. Gallardo va esmentar que aquesta nova connexió «ens ajudarà a connectar-nos amb la resta del món». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT