PUBLICITAT

Andorra, present a l'Assemblea del Consell d'Europa

  • Riba, Rossell, Cartes i Torres viatjaran a Estrasburg per prendre part a les sessions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La consellera socialdemòcrata Maria Pilar Riba. Foto: ONA MORANTE

Una delegació del Consell General, integrada pels consellers Maria Pilar Riba, Amadeu Rossell, Joan Cartes i Joan Torres, participarà a la primera part de la sessió ordinària de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa que tindrà lloc a Estrasburg dels dies 24 a 28 de gener.

L'ordre del dia comprèn, entre d'altres, temes que abasten la proposta de debats sobre qüestions de l'actualitat política com ara la protecció de les fonts d'informació dels periodistes, el tractament inhumà de persones i el tràfic il·lícit d'òrgans humans a Kosovo, el seguiment de la reforma del Consell d'Europa, la pena de mort dins dels estats membres i observadors del Consell d'Europa, les polítiques de prevenció en matèria de salut, el seguiment dels compromisos relatius als drets socials i, la reconciliació i el diàleg entre els països de l'antiga Iugoslàvia.

Durant aquesta part de la sessió anual, tindrà lloc l'elecció del nou president de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa per a l'any 2011.

El Bureau i la Comissió Permanent presentaran els seus informes d'activitats i Ahmet Davutoglu, ministre d'Afers Estrangers de Turquia i president de torn del Comitè de Ministres del Consell d'Europa, durà a terme la tradicional comunicació del Comitè de Ministres davant l'Assemblea Parlamentària.

Les personalitats convidades són Thorbjorn Jagland, secretari general del Consell d'Europa, Arne König, president de la Federació Europea de Periodistes, Abdullah Gül, president de Turquia, Boris Tadic, president de Sèrbia, Traian Basescu, president de Romania, i Sali Berisha, primer ministre d'Albània.

L'assitència dels consellers a l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa és un dels motius pels quals no es pot habilitar durant aquesta setmana la sessió decisiva del Consell General, amb la qual cosa la votació del pressupost ha hagut d'esperar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT