PUBLICITAT

La «desconfiança», la causa apuntada per l'oposició per la baixa demanda

  • Segle 21 i els ecologistes s'oposen a que el Comú assumeixi la part restant de l'ampliació
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Masegosa, Pintat i el conseller d'Esports, Oliver Alis, durant la presentació del període de venda d'accions. el juliol passat. Foto: ANA

Les reaccions davant la xifra d'accions venudes per a l'ampliació de Naturlàndia, un 60% del total de les emeses, no s'han fet esperar. Ahir tant l'oposició política com l'ecologista van valorar negativament els resultats finals, i van coincidir en citar la desconfiança dels inversors en el projecte com la causa principal de la baixa participació respecte les previsions inicials.

Patrick Frases, conseller de Segle 21, va definir ahir l'operació d'ampliació de capital com un «autèntic fracàs», ja que descomptant d'aquest 60% la part que s'ha quedat la Mútua Elèctrica més el 15% d'adquisició obligatòria que hauran de fer les empreses adjudicatàries «la part privada es queda en res». Segons Frases, el projecte «assegurava un rendiment que ningú s'ha cregut».

El grup Amics de la Rabassa, a través del seu portaveu Josep Maria Goikoetxea, va assegurar que els inversors «no tenien confiança» en recuperar la inversió realitzada. El grup es mostra en desacord amb la postura del Comú d'adquirir el 40% de les accions restants per tal de completar l'ampliació de capital. «Si el Comú concreta aquesta operació haurem de veure com ajustem la nostra activitat» per mostrar la seva oposició, va exposar Goikoetxea.

La postura d'Amics de la Rabassa és compartida per l'Associació per la Defensa de la Natura. a seva presidenta, Carolina Motwani va instar al Comú a que deixi en mans del poble lauredià la decisió sobre si ha d'assumir o no aquesta quantitat i seguir amb el projecte. Un projecte que des del punt de vista de l'associació «no és viable».

Frases, per la seva part, es va mostrar també molt crític amb la voluntat del Comú i va avisar que si assumeix el capital restant «pels seus nassos» es pot assolir el sostre màxim d'endeutament permès per la llei.

la confiança de la mútua/ A l'altre cara la Mútua Elèctrica, un dels inversors que més capital ha destinat a l'ampliació, concretament 300.000 euros, manté la seva confiança malgrat els resultats: «Crèiem en el projecte i per això vam invertir-hi, seguim confiant-hi, va manifestar Joan Carles Grau, portaveu de la Mútua.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT