PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 13.000 vehicles surten del país després del pont de Tots Sants

L’operació tornada genera fins a tres quilòmetres de retenció a la Farga de Moles

Per El Periòdic

Persones passegen pel centre.
Persones passegen pel centre. | L. L.

L’operació tornada després del pont de Tots Sants deixa un dilluns de mobilitat complicada al Principat. Els més de 13.000 vehicles que poc després de les 18.00 hores havien abandonat el país van provocar un trànsit lent en la sortida d’Andorra per la frontera hispanoandorrana des de mig matí i pràcticament al llarg del dia. I, de fet, l’obertura dels dos carrils per a la sortida no haurien evitat que en certs moments, s’acumulessin fins a tres quilòmetres de retencions en direcció a Espanya. 

Així es desprenia de les dades facilitades a través de les xarxes socials del Departament de Mobilitat, on també van informar de retencions puntuals en altres indrets com l’avinguda Salou d’Andorra la Vella o al Túnel de la Tàpia, a Sant Julià de Lòria, ambdós en sentit sud. Cal tenir en compte que bona part dels vehicles que ahir van abandonar el país (un 52%) eren espanyols, amb una intensitat de sortides destacable des de les 11.00 hores i endavant. Els cotxes francesos van suposar el 33% de les sortides per les fronteres d’ahir, amb una major freqüència al migdia, mentre que els andorrans van ser del 12%. L’aplicació de Mobilitat també va recollir més de 8.000 cotxes d’entrada a Andorra, dels quals un 45% van ser de França, un 27% d’Espanya, i un 25% del Principat.

Aquestes retencions de sortida del país també es van posar de manifest a les carreteres catalanes adjacents i al llarg de la jornada. Així, el Servei Català del Trànsit va informar de cues a la C-16 a Urús i el Túnel del Cadí, i també al Berguedà, en poblacions com Bagà, la Nou, Cercs o Berga, i amb un pic d’11 quilòmetres de retencions a les 16.30 hores. També hi va haver un trànsit lent a la C-14, com la registrada al poble d’Organyà. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT