PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Decantar la balança

El MoraBanc afronta la tercera jornada europea contra l’Hamburg amb una victòria i una derrota al caseller

Per David Sansaloni

Hannah intenta la cistella en el darrer partit d'EuroCup davant el Dolomiti Energia Trento al Poliesportiu.
Hannah intenta la cistella en el darrer partit d'EuroCup davant el Dolomiti Energia Trento al Poliesportiu. | BCA / MARTÍN IMATGE

El MoraBanc afronta una nova jornada d’EuroCup, i es veurà les cares en aquesta ocasió amb l’Hamburg Towers a Alemanya. Els tricolor arriben amb una bona dinàmica després de vèncer en l’ACB a l’Unicaja per 83-74, mentre que uns dies abans va fer el mateix en la competició europea, en la segona jornada, davant el Dolomiti Energia Trento per 85-73. Dues victòries clau que serveixen d’impuls per aconseguir decantar la balança a Europa, on de moment el conjunt del Principat compta amb una derrota (en la primera data davant el Lokomotiv Kuban) i una victòria.


Pel que fa a l’Hamburg, l’equip dirigit per l’espanyol Pedro Calles s’ha reforçat amb un home amb experiència a l’Eurolliga, com és el veterà Ray McCallum. L’estatunidenc, ben conegut per l’aficionat a l’NBA, va estar uns anys a la millor lliga del món, amb dues temporades al Sacramento Kings, una al San Antonio Spurs i altra al Memphis Grizzlies, on va registrar un total de 154 partits disputats, una mitjana de sis punts per partit, 2,4 assistències i dos rebots. McCallum debutarà avui a l’EuroCup per primera vegada, davant dels andorrans, i se sumarà a la tornada a les pistes d’un dels homes més importants per a Calles: Caleb Homesley.


Per la seva part, el MoraBanc segueix amb les baixes de Sergi Garcia i Gal Mekel, que trigaran un temps a tornar a l’àmbit competitiu, mentre que Nacho Llovet ultima la seva recuperació, tot i que no podrà ser tampoc en aquest duel davant l’Hamburg. Dels disponibles, Ibon Navarro haurà d’encomanar-se a noms com el de Clevin Hannah, que sembla haver tornat, a poc a poc, al nivell que va mostrar la temporada passada, fent un partit per recordar davant el València Basket, o Codi Miller-McIntyre, que viurà un duel d’altura davant McCallum, sent el tricolor el màxim assistent fins al moment de l’EuroCup amb una valoració de 8,5, superant a jugadors com Darius Thompson, del Lokomotiv.


Amb aquest retrobament amb l’estil característic del MoraBanc, el conjunt ha rebut l’ajuda també de jugadors molt esperats per l’afició, com va ser el cas d’Amine Noua, que va brillar amb 20 punts i tres taps en la victòria a casa davant el Trento, o David Jelínek (15 punts) i Tunde Olumuyiwa (12 punts, cinc rebots i tres taps), que van ser protagonistes en el darrer partit de lliga davant l’Unicaja al Poliesportiu.


Llevat del bon estat de forma del conjunt del Principat, cal recordar que l’Hamburg ha disputat dos partits complicats a l’EuroCup, davant el Partizan NIS Belgrad, quan van aconseguir remuntar un marcador que els va situar més de 20 punts a baix per acabar a menys de 10 de diferència, i contra el Joventut (73-56), on van tenir baixes importants. Ara, amb la tornada d’Homesley, fent parella amb McCallum, els alemanys es van imposar al Heidelberg el passat divendres per 81-75 a la lliga, recuperant sensacions i augmentant el nivell de la seva plantilla. Tot i això, el tècnic espanyol no podrà comptar amb un home rellevant, tant en el tir de tres (50% d’efectivitat) com en l’àmbit defensiu, com és Zach Brown, que va patir un esquinç durant l’entrenament d’ahir.


«Juguem contra un equip diferent, molt físic i agressiu en el rebot, i quan recupera la pilota proposa el contraatac com si li anés la vida», va declarar l’entrenador assistent del MoraBanc, David Eudal, mentre afegia que «en les trobades que hem pogut veure estan tot el partit pressionant la sortida de la pilota, fent un contra un. És un equip divertit de veure, amb un joc interessant per a l’espectador, sense pecar d’arriscats, i si no posem els nostres cinc sentits a la pista i tota l’energia que tenim ens serà complicat treure els punts». Eudal no vol «mirar més enllà del partit d’Hamburg», però sí que té clar que «fa unes setmanes que estem treballant molt bé i crec que el que ens faltava eren els resultats, i ara ens han vingut victòries en els últims partits i sembla que estem agafant més continuïtat en el nostre estil i estem trobant-nos amb nosaltres mateixos, i hem d’intentar mantenir-ho al màxim».


Tanmateix, el jugador tricolor Mario Nakic va recalcar les paraules del seu tècnic, explicant que «hem pogut veure que són un conjunt [l’Hamburg] que disputa els seus partits amb molta intensitat, sense cap moment de descans, tant en atac com en defensa, i es mostren molt agressius». Nakic també va dir que «no serà un partit fàcil, però hem d’intentar posar energia, igual que ho vam fer la setmana passada contra el Trento i estar tan concentrats com sigui possible». 

 

Les decles

 

David Eudal - Assistent del MoraBanc

«Juguem contra un equip diferent, molt físic i agressiu en el rebot, i quan recupera la pilota corre com si li anés la vida»

 

Mario Nakic - Jugador del MoraBanc

«No serà un partit fàcil, però hem d’intentar posar energia, igual que ho vam fer la setmana passada contra el Trento»

PUBLICITAT
PUBLICITAT