PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Orgull propi

L’FC Andorra aconsegueix la remuntada davant la UE Cornellà i continua fent del seu camp un fortí en lliga

Per Andreu Rubert

El segon golejador d’ahir, i qui va materialitzar la remuntada, Ivan Gil, celebrant el gol que donava els tres punts als tricolor.
El segon golejador d’ahir, i qui va materialitzar la remuntada, Ivan Gil, celebrant el gol que donava els tres punts als tricolor. | FC Andorra

L’FC Andorra va ser capaç de remuntar el partit després del gol del Cornellà. L’equip va mostrar capacitat de sacrifici, i sobretot orgull, per voler emportar-se els tres punts, després del dur trasbals de la darrera jornada. A banda, també va haver-hi bones individualitats tant amb Martí Vilà com amb Ivan Gil, qui va marcar el gol que va certificar la remuntada per als locals.

El conjunt d’Eder Sarabia va entrar a l’encontre exhibint el seu principal senyal d’identitat, el bon tracte de baló. Al minut cinc ja van fer el primer avís els locals, probablement la més clara en aquest període, una centrada del capità, Martí Riverola, que va trobar el cap de Carlos Martínez, la referència en punta ahir, i que de manera sorprenent no va anar entre els tres pals de la porteria que defensava ahir Luca Anacker. Així i tot, els de Sarabia insistien amb el mateix argument, però provant noves fórmules, entre d’elles els xuts de fora de l’àrea, un d’ells, el d’Alti, a punt va ser gol si no és per la intervenció prodigiosa del porter rival. Els tricolor estaven sent un autèntic maldecap per les dues bandes, i és que tot i que l’estil de joc de l’equip que dirigeix Raúl Casany és el d’esperar replegats i sortit a la contra, aquests van sofrir de valent durant els primers 15 minuts, en els quals Dani Morer i Ivan Gil van ser els principals protagonistes per part dels andorrans.

Però, amb tot, els visitants van saber sobreviure en aquest assetjament per part dels de Sarabia i a poc a poc anaven sortint del seu cau. Ja va avisar de cap Borja García amb una rematada que se’n va anar fora de la porteria per poc. A més, Gonpi pel costat esquerre estava aconseguint arribar a l’àrea local. És en aquest tram quan el partit va entrar en una voràgine d’estaticisme, on faltava una mica d’atreviment sobretot per a filtrar passades davant la bona línia defensiva que havia plantejat l’equip de Casany. Per tant, com entrar a l’àrea estava tornant-se força complicat és va tornar a la fórmula de provar fortuna de lluny i a punt va estar l’FC Andorra de trobar recompensa. En el minut 32 un bon xut de Nieto buscant l’escaire a punt va estar de sorprendre a Anacker, i quasi de manera seguida va replicar Riverola i el porter visitant va respondre de nou. El partit estava a punt d’arribar al descans i la UE Cornellà va créixer en aquest tram. El porter local, Nico Ratti, va fer una gran intervenció a la rematada del davanter Traoré, que a punt va estar d’estrenar l’electrònic. Una primera part on ambdós equips van mostrar les seves qualitats, i van demostrar que anava a ser un duel molt igualat com ho demostrava la seva situació a la classificació.
En el segon temps els papers es van canviar. El Cornellà va començar amb força sent l’equip que portava la iniciativa, tot i que l’FC Andorra volia també la seva quota de protagonisme, per tant en aquest període es va veure un partit molt més obert. Els visitants continuaven fent mal per l’esquerra amb les internades de Gonpi i a poc a poc s’anaven instal·lant en l’àrea tricolor. Els primers 10 minuts van ser d’autèntic patiment pels assistents d’ahir al Nacional, però els de Sarabia van demostrar que saben també sobreviure. Al minut 58, una gran centrada de Manu Nieto, prolongada per Carlos Martínez, va estar a punt d’embocar-la a dins Riverola, si no és pels reflexos que va mostrar de nou Anacker. El partit va entrar en un punt mort, necessitava cames noves i van entrar els revulsius per part dels dos conjunts. Els visitants volien ser més incisius amb l’entrada de Víctor Fernández, mentre que els locals buscaven més presència en àrea rival amb l’entrada de Marc Fernández, i més tard de Bover. A banda, Sarabia no es va conformar i va buscar també l’atreviment per les bandes amb Zourdine.

És en aquest tram d’ajustos després de les substitucions quan va aprofitar el Cornellà per marcar el primer gol de la vesprada, una gran centrada de Zalaya va trobar al nou visitant, Chiki, que amb una gran cabotada picada va batre a Ratti. Un gol que va ferir en l’orgull als tricolor i que va servir perquè aquests reaccionessin Set minuts més tard van aconseguir posar l’empat al marcador amb el gol de Marc Fernández, després d’una gran centrada de Martí Vilà, que perforava constantment per l’esquerra. Però, no s’havia refet encara de l’ensurt del primer gol el Cornellà, quan un mal rebuig dels visitants el va aprofitar Ivan Gil per encarar a Anacker i batre’l picant-li el baló. Van poder ser més, però el davanter titular, Carlos Martínez, no va tenir el dia i va errar a pocs metres de la porteria. Així i tot, els visitants van tenir una última ocasió amb la cabotada de Carlos García que se’n va anar fregant el pal dret de la porteria de Ratti. Però, l’electrònic ja no es va moure més, el Nacional continua sent un fortí per als de Sarabia que ahir van aconseguir una gran victòria contra un rival que, a hores d’ara, és directe pel que fa a la classificació i que fa recuperar sensacions un cop més als tricolor. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT