PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pont en positiu pel comerç

L’eix central s’omple de visitants durant el diumenge i dona un bri d’esperança als botiguers

Per Lídia López

Un jove immortalitza un dels espectacles a l’avinguda Meritxell.
Un jove immortalitza un dels espectacles a l’avinguda Meritxell. | L. L.

El pont de Tots Sants ha acostat a multitud de turistes a Andorra. Els comerciants de l’Eix Central van corroborar ahir aquesta major afluència durant aquest cap de setmana, coincidint amb el festiu de dilluns tant a França com a Espanya. Una major afluència que celebren, després del cop de la pandèmia i una recuperació tèbia d’unes butxaques previsores, pels ensurts que encara pugui donar la Covid. «Estem treballant molt bé», va reconèixer la dependenta d’una farmàcia de l’avinguda Meritxell, que va certificar que «aquests dies estem notant molta més entrada de clients a la farmàcia». I de fet, fora d’aquest establiment, i en les darreres hores abans de la posta de sol, són força les persones que passegen i entren a diverses botigues al llarg de Meritxell i Carlemany. 

Les bosses que més carreguen els visitants –i també algun local– són les de roba. Certament, una de les joves que s’afanya per tornar a plegar les muntanyes de peces desendreçades per alguns clients apunta que «la gent està aprofitant per omplir l’armari amb coses d’hivern». I, de fet, el cel encobert que amenaça pluja recorda clarament que estem a la tardor, i els jerseis i algun abric són de les peces més buscades. A més, coincidint amb Tots Sants, als carrers d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany s’hi pot notar una ja orgànica barreja entre la Castanyada i el Halloween: alguna bruixa i algun zombi es deixa veure, mentre que d’altres caminen mentre es mengen una paperina de castanyes. De fet, la majoria de les parades que les venen tenen contínuament alguna persona esperant per les seves castanyes.

També són plenes les terrasses dels bars, i els cambrers van atrafegats a servir tots els clients i desinfectar les taules que queden buides i que ràpidament són assaltades. D’altres, amb menys sort, han de seguir caminant perquè no hi ha cap taula disponible.

Un altre dels productes més buscats són els que tenen a veure amb la perfumeria i la cosmètica. «Aquest pont de Tots Sants està anant bé», reconeix una de les dependentes d’una cadena de perfumeries. En el seu cas, reconeix que «estan venint tant clients espanyols com francesos», tot i que en molts altres establiments es decantaven per destacar la major presència dels francesos. «Estem notant, especialment, francesos», deia la dependenta de la farmàcia. Però, d’igual manera, en alguns casos reconeixien que potser en notaven més aquesta freqüència perquè estan més avesats a la presència en massa d’espanyols –i sobretot, catalans– que no pas a la dels veïns gals.

I coincidint amb l’inici de l’Andorra Shopping Festival, ahir a la tarda es van barrejar els turistes passejant pel centre amb un dels espectacles organitzats: Bangaluru. Així, en una gran rotllana, tres persones animaven als presents a sobre d’unes xanques i una presentació que transportava a l’Índia. I, donada la magnitud de la celebració, molts dels assistents no es van poder estar de treure el mòbil i capturar el moment.

Tornant a agafar distància de la performance, i en una botiga dedicada a la venda al detall de productes d’alcohol, la seva responsable coincideix que «aquest cap de setmana està sent força bo», i explica que «molta gent ve i compra». I, novament, apunta que està trobant una especial presència de francesos. Tot i això, en alguns comerços van reconèixer que el diumenge no estava sent tan bo com el dissabte. «És veritat que tenim força gent, però el dissabte n’hi havia molta més», van indicar des de la perfumeria. I, en aquest cas, la pluja no hauria estat la responsable, perquè tal com va recalcar: «El dissabte ens va ploure i la gent va venir igual». Sigui com sigui, la sensació generalitzada a l’eix central era d’un cap de setmana en positiu i per a l’optimisme.

PUBLICITAT
PUBLICITAT