PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Educació donarà mascaretes transparents en alguns casos

El SEP aconseguieix que la ministra Vilarrubla accepti la seva demanda

Per Laia Bautista

Un moment de la reunió.
Un moment de la reunió. | Govern d’Andorra

El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) va aconseguir en la reunió de dijous en el Ministeri d’Educació que la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Esther Vilarrubla, acceptés la demanda de facilitar mascaretes transparents en alguns casos específics individualitzats.

Segons va explicar la secretària general del SEP, Marisa Santos, a EL PERIÒDIC, «quan vam parlar sobre l’obligatorietat d’aquest tipus de mascaretes en concret –les transparents– i de certs casos específics que ens han fet arribar al SEP, vam aconseguir modificacions i acords». En aquest sentit, Educació modificarà el pròxim dimecres l’article 14 del reglament de mesures sanitàries per especificar que la mascareta transparent serà obligatòria en el cas d’haver de dur-la de manera continuada per a les persones no vacunades. «Això vol dir que en el cas d’una vigilància passiva –on els professors o mestres sí que se l’han de posar tot i ser una qüestió temporal– es plantejaran o bé poder dur un altre tipus –que no sigui la transparent– o bé es podria demanar al ministeri que se’ns proporcionés», va explicar Santos. En casos específics individualitzats, tant d’alumnes com del personal en general d’educació, el ministeri va mostrar la seva voluntat de proporcionar excepcionalment mascaretes transparents en certs casos, com per exemple en persones immunodeprimides i embarassades, ja que són grups que no poden vacunar-se. Tanmateix van comunicar els resultats de l’enquesta que van fer als afiliats respecte al fet que el sindicat proporcioni aquest tipus de mascaretes als col·lectius que el ministeri no ofereix més enllà dels no vacunats.

Així doncs, davant aquests resultats, des del SEP van assegurar que informaran els socis de tot el que es va parlar en la reunió, i en funció de les seves respostes, tiraran endavant el que els encomanin. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT