PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra vol participar en la candidatura dels JJOO d’Hivern

Gallardo destaca les instal·lacions i l’experiència que pot aportar el Principat

Per El Periòdic

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la Trobada Empresarial al Pirineu.
El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la Trobada Empresarial al Pirineu. | ANA / M.P.

Andorra vol formar part de la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu pel 2030. Així ho va indicar ahir el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en el marc de la 32a Trobada Empresarial al Pirineu: «El Govern sempre ha manifestat, a través de l’ambaixador espanyol o en les trobades bilaterals, la predisposició i les ganes» de formar part d’aquesta candidatura, va exposar. A més, va assegurar que Andorra pot aportar millors instal·lacions per algunes disciplines i també una gran experiència que «ens situen com un país referent en el món de la neu a escala internacional». En aquest sentit, va comentar que seria «intel·ligent» aprofitar aquesta voluntat de l’Executiu, a la vegada que va ser sincer, reconeixent que Andorra no pot aspirar a uns JJOO d’Hivern en solitari.

Des d’una perspectiva de transformació, Gallardo va exposar que una candidatura que tingués en compte el Principat seria una gran oportunitat per millorar i impulsar el Pirineu, les connexions, i el moviment econòmic. «Una candidatura de JJOO d’Hivern que pretén aprofitar infraestructures ha de mirar cap a Andorra, on tenim unes fantàstiques infraestructures» tant des del punt de vista de l’esquí com també una important oferta hotelera, va matisar. A més, també va valorar que «no ens podem arriscar a fer inversions que només s’utilitzen per als dies de la competició».

Per la seva banda, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir que els Jocs Olímpics d’Hivern l’any 2030 han de ser una oportunitat al conjunt del Pirineu, i per aquest motiu, vol treballar conjuntament amb les comarques i els seus ciutadans la candidatura. Així, Aragonès va remarcar que «ens ho hem de prendre com una oportunitat» que diversifiqui l’economia i lluiti contra el despoblament de la zona. 

D’altra banda, al voltant de la seva ubicació, el president de la Generalitat va puntualitzar que hi pot haver alguna seu més petita en altres territoris. «Hi ha proves que s’hauran de fer fora de l’estat amb aquest objectiu de no haver de construir noves infraestructures», va especificar, assegurant que hi ha contactes amb l’Aragó. I és que, tal com va incidir Aragonès, «fem una aposta per uns JJOO amb clau sostenible que desenvolupi la regió del Pirineu». No obstant això, no tothom està d’acord amb el projecte: dos assistents a l’acte van interrompre el discurs del president de la Generalitat per manifestar-se en contra de la candidatura als JJOO d’Hivern.

Andorra al Pirineu

Gallardo també va emfasitzar el fort impacte que té Andorra a la regió, ja que gran part de la riquesa del Principat repercuteix al Pirineu. «A la Seu d’Urgell i a la regió li interessa que Andorra vagi bé», va indicar, afegint que l’intercanvi és valuós. El titular d’Economia també va explicar que el procés de diversificació del Principat, apostant per la innovació i la digitalització, està servint per a la internacionalització del país, la qual també ha servit per canviar la imatge d’Andorra arreu del món. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT