PUBLICITAT

Andorra la Vella

A fer els deures

El MoraBanc té l’oportunitat de tornar a guanyar en lliga després de recuperar sensacions a l’EuroCup

Per Andreu Rubert

El MoraBanc fent pinya després de la victòria a l'EuroCup davant el Trento
El MoraBanc fent pinya després de la victòria a l'EuroCup davant el Trento | BCA

Toca tornar a la victòria en lliga per continuar refent el mal inici de temporada per part dels d’Ibon Navarro que tenen una segona oportunitat, al Poliesportiu, per fer els deures i ser l’equip que volen. Com a rival estarà l’Unicaja de Màlaga que arriba després de dues derrotes consecutives contra el F.C. Barcelona i el Baxi Manresa i, per tant, vol tornar a redirigir el rumb al Principat. El conjunt tricolor arriba a la cita contra els malaguenys amb la baixa confirmada de Gal Mekel, que no jugarà davant el seu ex-equip a l’ACB, i que se suma a la de Nacho Llovet, Sergi García i Tyson Pérez.


El MoraBanc ha tingut poc de temps de descans per afrontar la trobada, tan sols dos dies, després d’aconseguir la primera victòria a l’EuroCup davant el Dolomiti Trento. Un assumpte que no preocupa al tècnic basc, tal com va declarar: «amb aquest ritme pot ser més important per a nosaltres arribar bé físicament que amb el partit massa treballat. El que hem de fer demà és tenir personalitat i imposar el ritme que volem». El mateix va apuntar l’escorta, Oriol Paulí, qui va argumentar que aquest ritme de dues trobades per setmana els està ajudant a trobar constància i solidesa com a conjunt.


L’equip malagueny, tot i no aplegar en el millor moment per les derrotes en les dues darreres jornades, és un equip molt perillós. D’ells, Navarro va destacar que «estan fent les transicions més ràpides que l’any passat i tenen una defensa molt sòlida. No és gens fàcil generar joc des del bloqueig directe. I, a més, compten amb un molt bon perímetre amb el Darío [Brizuela], Jaime [Fernández], Alberto [Díaz] i [Axel] Bouteille; són jugadors amb capacitat de generar des del bot i d’anotar». Una línia exterior de la qui s’haurà d’encarregar el mateix Paulí, entre d’altres, i qui va afegir que «igual que haurem d’estar preparats nosaltres des de fora, també hauran d’estar preparats els pivots pels rebots». Per tant, una de les claus de l’encontre per als tricolor passa per un dels seus senyals d’identitat, la intensitat defensiva, i és que tant entrenador com jugador van destacar la importància de dur el partit a 70 o 80 punts, ja que és en aquests màrgens on el MoraBanc pot disputar els encontres.


El tècnic de l’Unicaja, Fotsis Katsikaris, va destacar dels tricolor el talent el físic dels d’Ibon Navarro. D’entre els jugadors de la plantilla, va destacar al Clevin Hannah, i va manifestar que «és el més decisiu en els moments més crítics, és capaç de fer grans cistelles. Hem de fer un bon treball defensiu amb ell». Així i tot, segons el tècnic grec, el marge de millora d’ells passa per l’atac i per millorar els percentatges en els seus tirs. Amb tot, a ningú se li escapa que el partit davant els andalusos és una bona oportunitat de nou, per als locals a casa seva, per marcar un punt d’inflexió en la temporada i escombrar els dubtes d’una volta per totes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT