PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els temporers podran obtenir un permís de trànsit

El certificat permetrà viatjar als treballadors per l’espai Schengen

Per El Periòdic

Edifici administratiu de l'OBAC
Edifici administratiu de l'OBAC | ANA

Els treballadors temporers nacionals de països tercers i que vulguin entrar a Andorra per motius laborals podran sol·licitar un certificat de trànsit fins al Principat en cas de no complir amb els criteris d’accés a l’espai Schengen. Actualment, només hi poden accedir els viatgers de tercers països que apareguin a la llista de la Unió Europea pels quals s’aixequen les restriccions de viatge relatives; els que tinguin una pauta de vacunació completa d’acord amb els vaccins autoritzats per l’Agència Europea de Medicaments (EMA) o per l’Organització Mundial de la Salut (OMS); o aquells que demostrin motius essencials.
Per aquest motiu, si es tracta d’un viatger d’un país tercer, que necessita viatjar a Andorra per motius laborals i no pot acollir-se a cap dels supòsits, caldrà que disposi d’un certificat de trànsit expedit pel ministeri d’Afers Exteriors andorrà. Aquest certificat li permetrà transitar per l’espai Schengen per arribar fins a Andorra, sigui via Espanya o França.


Per obtenir el certificat, caldrà enviar una fotocòpia del passaport, del certificat d’antecedents penals i del precontracte de treball. A més, també haurà d’acreditar que està vacunat contra la Covid-19 i que hagin passat 14 dies naturals des de la segona dosi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT