PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La 32a Trobada del Pirineu compta amb un 20% d’andorrans

Faus creu que el territori té una «gran oportunitat» amb els Jocs d’Hivern

Per El Periòdic

El discurs de benvinguda a la 32a edició de la Trobada del Pirineu.
El discurs de benvinguda a la 32a edició de la Trobada del Pirineu. | ANA/F.A.

Després del parèntesi obligat per la pandèmia del coronavirus, la Trobada Empresarial al Pirineu ha recuperat enguany, en la seva 32a edició, la presencialitat. Tant el president de l’esdeveniment, Vicenç Voltes, com l’alcalde de la Seu d’Urgell –que és la ciutat on se celebra–, Francesc Viaplana, van agrair ahir l’assistència de gairebé 600 empresaris arribats d’arreu del Pirineu i de Ponent. Voltes va destacar també la «suma de sinergies entre territoris», amb l’apunt que gairebé un 20% dels assistents a l’acte inaugural venien d’Andorra. En aquest sentit, pel que fa a la delegació d’autoritats del Principat, aquesta va ser encapçalada pel ministres de Finances i Portaveu, Eric Jover.

La primera intervenció la va protagonitzar el president del Cercle d’Economia, Javier Faus, que va fer «el mateix discurs que podria haver celebrat a Barcelona». El dirigent va defensar la «vertebració del territori» i va considerar que els Jocs Olímpics d’Hivern «són una grandíssima oportunitat». «Per les informacions que jo tinc, els Jocs Olímpics no es faran si el territori es mobilitza per rebutjar-los. Això no dependrà de la decisió de Barcelona. Són uns jocs sostenibles i hem de lluitar perquè es facin», va apuntar el president del Cercle. Faus va insistir que els Jocsd’Hivern són «una grandíssima oportunitat» i va valorar que «si el territori els vol s’haurà de mobilitzar i haurà d’anar a votar». «El Pirineu té una oportunitat extraordinària amb els Jocs Olímpics», va reiterar.

Després de la ponència de Javier Faus, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va introduir la primera taula de la vetllada, sota el títol: Experiències empresarials d’èxit amb clau lleidatana. Ferran Alemany, propietari de torrons Alemany; Meritxell Pi, directora general financera del Grup ICG; Josep Piqué, director general de Cunipic i Montse Pujol, propietària de PMP Prêt a Porter Casas, van explicar els seus models d’empresa amb un eix vertebrador: «la voluntat del mercat global».

El punt i seguit a la jornada, i darrer acte al pavelló municipal d’esports de la capital alturgellenca, el van posar, abans de seguir la vetllada amb un sopar a la pista polivalent, la síndrome Companyia de clowns amb la conferència-espectacle Just a temps. Els dos ponents van repassar, durant una hora i en clau d’humor, els actes quotidians que fan perdre el temps a les persones i van donar consells als assistents per «guanyar temps». Entre d’altres, van explicar les «mesures dràstiques» que es poden prendre, com viure durant unes hores del dia amb els mòbils apagats.

La jornada inaugural va acabar, després del sopar, amb la conferència Tot es pot entrenar, protagonitzada per Toni Nadal, qui des de l’inici de la seva carrera i fins el 2017 va ser entrenador del tennista Rafel Nadal, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT