PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torres assisteix al I Congrés Gastronòmic Iberoamericà

El titular de Turisme destaca el paper de la gastronomia al país

Per El Periòdic

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, entregant el premi Binómico a Joan Albert Farré, de Borda Sabaté.
El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, entregant el premi Binómico a Joan Albert Farré, de Borda Sabaté. | Govern d\'Andorra

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha participat aquesta setmana en el I Congrés Gastronòmic Iberomericà-Binómico, que ha tingut lloc a Huelva. Segons el Govern, la trobada s’emmarca en la cooperació existent amb la Secretaria General Iberoamericana (Segib) i ha comptat amb l’assistència de 40 ponents d’onze nacionalitats diferents, entre ells 17 estrelles Michelin, a banda de periodistes gastronòmics. Torres es va reunir amb la directora general de Promoció Turística de l’Argentina, Yanina Martínez, i amb Carlos Peguero i Roberto Henríquez, viceministres de Cooperació Internacional i Qualitat de la República Dominicana, amb qui va intercanviar impressions sobre la recuperació i reactivació de les destinacions turístiques. El ministre també va mantenir una trobada amb el consultor del Pla Iberoamericà de Gastronomia i Alimentació Sostenible, Lázaro Rodríguez.

El titular de la cartera de Turisme i Telecomunicacions va remarcar especialment el paper de la gastronomia al Principat, així com l’aposta pels productes del territori i la promoció que se’n farà amb el nou receptari de plats andorrans.

Paral·lelament, entre els actes emmarcats dins d’aquest Congrés es van lliurar els premis Binómico. Torres va entregar a Joan Albert Farré, de Borda Sabaté, un guardó que la reconeix com una empresa amb «una important trajectòria dels seus vins en el món de l’enoturisme».

PUBLICITAT
PUBLICITAT