PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La reserva de la biosfera estrena nova pàgina web pel seu aniversari

El portal actualitza els continguts per incorporar les accions del full de ruta

Per El Periòdic

Un dels tallers d’educació ambiental dirigits als escolars.
Un dels tallers d’educació ambiental dirigits als escolars. | Comú d\'Ordino

La reserva de la biosfera ha estrenat nova pàgina web coincidint amb la celebració del primer aniversari de la declaració per part de la Unesco i una setmana abans del Dia internacional de les reserves de la biosfera, el 3 de novembre. Com a novetat, segons van informar des del Comú d’Ordino, la pàgina actualitza els continguts anteriors, els quals estaven enfocats en el procés de la candidatura, i incorpora totes les accions que es concretin incloses al full de ruta. A més, van indicar que el primer aniversari ha servit per revisar algunes d’aquestes accions que ja s’han portat a terme, com el concurs d’idees d’un rètol per compartir amb tothom el nomenament amb una benvinguda a la vall com a reserva de la biosfera.

En referència a l’educació i la divulgació científica, van destacar el reforç dels tallers d’educació ambiental dirigits als escolars amb el programa interactiu de la Casa de la Muntanya. Les sinergies amb entitats com el Cenma i l’interès que desperta el Parc natural de la vall de Sorteny pels hàbitats i espècies que conté, continuen amb projectes com el Floralab de Poctefa. Una altra acció que té com a objectiu la divulgació del patrimoni natural de la vall ha estat l’obertura de l’espai In Naturam a la caseta d’informació el Parc natural de Sorteny.

D’altra banda, van ressaltar que la declaració d’Ordino ha obert camí a la xarxa natural del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, que està en procés de presentar de manera conjunta a la Unesco una candidatura com a reserva de la biosfera transfronterera entre tres països. A més, també van recordar que durant aquest exercici, la parròquia ha tirat endavant l’organització d’una Fira de bestiar que va atraure 5.000 visitants, i les excursions a les Saleres de l’Estanyó per explicar la importància del sector ramader al territori.

Finalment, i en el marc de la mobilitat sostenible, la corporació va recalcar la gratuïtat del bus parroquial per als ciutadans que disposin del nou abonament mensual del Govern a 30 euros amb viatges il·limitats. Aquesta, segons van indicar, és una iniciativa que se suma a la línia de bus implantada aquest estiu d’Ordino a Sorteny per facilitar l’accés a l’espai natural protegit, zona zero i pilar de la declaració de reserva de la biosfera. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT