PUBLICITAT

Ordino

El Comú d'Ordino cedeix un terreny per a una nova central hidroelèctrica

Tudó insta a repercutir les absències a les comissions en els sous dels consellers

Per Lídia López

Una part dels consellers de Comú d’Ordino, instants abans d’arrencar la sessió ordinària d’ahir.
Una part dels consellers de Comú d’Ordino, instants abans d’arrencar la sessió ordinària d’ahir. | L. L.

El Comú d’Ordino va aprovar ahir per majoria la cessió d’un terreny propietat de la corporació al Govern per a situar-hi una nova central hidroelèctrica. Tal com va especificar la cònsol menor ordinenca, Eva Choy, –encarregada de dirigir la sessió d’ahir en absència del cònsol major, Josep Àngel Mortés– aquesta instal·lació està inclosa al Pla sectorial d’Infraestructures energètiques d’Andorra, i s’ubicarà entre Tristaina, Rialb i el Serrat. «Amb l’aprovació de la cessió, el Govern pot treure ara el plec de bases per tal que les empreses puguin concórrer al concurs», va declarar Choy, que també va indicar que encara no se saben els terminis ni la calendarització de l’obra, únicament els consta que «la voluntat és que sigui ràpid». Tal com van detallar des del Comú d’Ordino, aquesta infraestructura comptarà amb una concessió administrativa que estarà regulada per Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA).

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser el lliurament del resultat pressupostari liquidat en data de 30 de juny, que tal com va compartir la cònsol menor, presentava un superàvit de 223.802,75 euros. Així mateix, des de la corporació es va posar en relleu que l’execució pressupostària de la despesa fins a la mateixa data era de 5,2 milions d’euros, corresponent al 32,52% del total del pressupost modificat. I pel que fa als ingressos, eren un 22,25% menys que els del curs anterior, amb poc més d’1,5 milions.

Critiques al funcionament

En la roda de premsa posterior a la sessió, la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, va instar l’equip de govern a aplicar la mesura avançada sessions enrere per Mortés per tal d’impulsar una norma segons la qual el salari dels consellers de comú depengui de la seva assistència a les sessions i a les comissions. «Havent iniciat el curs, plantejo el fet que a les comissions hi continua havent persones absents, tant de la majoria com de la minoria», va posar en relleu Tudó, que va suggerir «passar a l’acció» i aplicar aquesta regla. «És una llàstima que no estiguem presents tots els que representem els electors», va incitar la consellera, especialment en un moment en què «ja hi ha totes les comissions pel pressupost de l’any vinent».

Per la seva banda, el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, es va abstenir en la votació per l’aprovació de la modificació del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la parròquia d’Ordino (POUP), exposant que se’ls va facilitar el document tot just el passat divendres, i que hi havia diverses persones del seu grup encara analitzant-lo. «Hem preferit abstenir-nos avui, mirar el que es proposa, i en el pròxim comú, entrarem una pregunta i farem el nostre exposat», va avançar Dolsa. En aquest sentit, Choy va puntualitzar que, més que modificacions, s’hi han corregit errades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT