PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Convenis signats per a la restauració del Dodge Fargo

El Govern aportarà 10.000 euros i 20.000 el comú escaldenc

Per El Periòdic

El Dodge Fargo recuperat per Velles Cases Andorranes.
El Dodge Fargo recuperat per Velles Cases Andorranes. | ANA / A.T.

El Govern i el Comú d’Escaldes-Engordany van formalitzar ahir els respectius acords de col·laboració per donar suport a l’associació Velles Cases Andorranes en el procés de restauració del vehicle Dodge Fargo. Així, i tal com ja s’havia anunciat, les dues institucions se sumen per fer que aquest icònic vehicle pugui recuperar la seva fesomia. Els convenis estipulen unes aportacions econòmiques de 10.000 euros per part del Ministeri de Cultura i de 20.000 euros per part del Comú d’Escaldes-Engordany, destinades a la rehabilitació del vehicle que encara queda per dur a terme.

A més, per la seva banda el Govern iniciarà els tràmits per inscriure el vehicle a l’inventari general del patrimoni cultural, i la corporació escaldenca el conservarà en un espai comunal. Totes les parts van manifestar que la rehabilitació del vehicle ha d’estar associada a diferents actuacions culturals, i que aquestes seran acordades en forma de protocol de gestió, tot mantenint l’esperit de participació ciutadana iniciat per Velles Cases Andorranes.

Cal recordar que el popularment anomenat Fargo, és un antic autocar fabricat al Canadà l’any 1945, que va ser recuperat per l’associació. És un dels vehicles de transport públic més antics del Principat que feia, entre altres, la ruta d’Andorra la Vella a Ax-les-Thermes o el transport d’esquiadors i de passatgers fins que es va donar de baixa, l’any 1978. El Fargo simbolitza els inicis del transport públic entre França i Andorra, l’arribada del turisme, la pràctica de l’esquí i el contraban. En definitiva, el vehicle és símbol del trànsit de mercaderies i de persones que tant caracteritza les zones de frontera. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT