PUBLICITAT

Les vendes a les grans superfície s’incrementen un 15% a l’agost

L’alimentació experimenta una pujada d’un 18% i la resta ho fan un 13%

Per El Periòdic

La secció de fruites d’uns grans magatzems.
La secció de fruites d’uns grans magatzems. | ARXIU/ANA

L’índex general de vendes de les grans superfícies comercials s’ha incrementat un 15,1% a l’agost respecte al mateix període del 2020. Desglossant aquest indicador en funció de la tipologia del producte, l’índex de la categoria d’alimentació ha augmentat un 18%, mentre que la resta de productes ho han fet en un 12,8% en comparació a l’agost de l’any passat. La variació respecte l’agost del 2019, abans de la irrupció de la pandèmia del coronavirus, és d’un 5,6%. En relació amb les economies de l’entorn, la variació anual de l’índex general se situa per sobre de la xifra d’Espanya i de la de França.
Quant a les variacions intermensuals, l’índex general corresponent al passat mes d’agost experimenta un creixement del 28,7% respecte al juliol, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.
En referència a les vendes en grans superfícies a preus constants, un cop eliminat l’efecte dels preus, l’índex ha crescut un 13,5% en comparació a l’agost de l’any anterior. Pel que fa a la categoria Alimentació, augmenta un 16,2%, mentre que l’índex de la resta de productes incrementa un 11,4% respecte al mateix període de l’any anterior. D’aquesta manera, la dinàmica dels índexs a preus constants segueixen la mateixa tendència de la dels preus corrents, tot i que des del departament d’Estadística destaquen que la magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents disminueix per l’efecte dels preus.
L’agost passat l’índex d’ocupació de les grans superfícies del comerç al detall creix un 4,3% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, i disminueix un 3,1% respecte a l’enregistrat al juliol d’enguany. Respecte a les dades d’ocupació, s’ha de tenir en compte que durant l’agost cap dels treballadors dels establiments enquestats han estat en reducció de jornada laboral (RJL) ni en suspensió temporal del contracte de treball (STCT). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT