PUBLICITAT

Els establiments inscrits creixen un 2% el tercer trimestre de l’any

L’augment és del 7,2% si es compara amb el mateix període de l’any anterior

Per El Periòdic

Dues persones a l’interior d’una botiga.
Dues persones a l’interior d’una botiga. | ARXIU ANA

El nombre d’establiments inscrits al registre de comerç i indústria al tancament del tercer trimestre de l’any s’ha situat en 10.468, la qual cosa representa un augment de l’1,9% (196 establiments més) respecte al tancament del trimestre anterior i un augment del 7,2% (701 més) en comparació al mateix període del 2020, segons les dades d’Estadística. En l’àmbit sectorial es detecta que, segons l’activitat econòmica declarada com activitat principal, el 56,7% dels establiments se centralitzen en tres sectors d’activitat. En primer lloc, comerç a l’engròs i al detall; reparació de vehicles de motor i motocicletes ha sigut, amb el 28,7% del total, el que més establiments tenia registrats amb 3.003. Respecte a finals del trimestre anterior ha augmentat el 0,3% (vuit establiments més). Seguidament, s’ha situat el sector d’activitats professionals, científiques i tècniques, amb 1.901 establiments, el 18,2% del total, i durant el tercer trimestre del 2021, ha registrat un augment del 4,3% (79 establiments més) en comparació al trimestre anterior.
En tercer lloc, se situa hostaleria on hi havia 1.028 establiments actius registrats, el 9,8% del total, la qual cosa ha representat un descens intertrimestral del 0,1% (un establiment menys). Aquest sector, amb el de transport i emmagatzematge, han estat els únics que han patit un descens en el nombre total d’establiments inscrits en relació amb el segon trimestre. Pel que fa a l’evolució anual del nombre d’establiments inscrits al registre, s’observa el canvi de tendència a partir del 2012 (7.178 establiments) en què es dona el valor mínim dels darrers anys i, a partir d’aquell moment, l’evolució és a l’alça fins als 10.468 actuals. A més a més, es pot observar com durant tot l’any 2021 el ritme de creixement continua sent molt superior al del darrer any
Pel que fa a les dades referents al tercer trimestre, s’han donat d’alta 318 establiments, el que ha suposat 11 menys que el trimestre anterior; és a dir, un descens del 3,3%. En relació amb el mateix període de l’any anterior la variació ha estat del 58,2% (amb 117 establiments més). El sector d’activitats professionals, científiques i tècniques ha estat el que ha registrat més altes, amb 90, la qual cosa ha significat el 28,3% del total i un descens de l’11,8% (dotze establiments menys) en comparació al segon trimestre de l’any. A més a més, cal destacar el sector de comerç a l’engròs i al detall; reparació de vehicles de motor i motocicletes, que ha registrat 59 altes (el 18,6% del total), xifra que ha significat una variació intertrimestral negativa del 7,8% i cinc establiments menys donats d’alta respecte al trimestre anterior. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT