Andorra goleja Israel i es jugarà la classificació contra Noruega

• La tricolor marxa al descans amb un 0-1 en contra però remunta en el segon temps
DUBLÍN

Jona, en un Andorra-Grècia amistós de l'any passat al Prat Gran. Foto: EL PERIÒDIC

Andorra ha viscut una metamorfosi amb Xavier de la Rosa a la banqueta i així es va confirmar ahir. Si hi havia algun dubte sobre el triomf de dijous contra el combinat amfitrió, Irlanda, aquest va esfumar-se ahir perquè la tricolor es va revenjar d'aquell polèmic 4-1 d'Israel en futbol que va acabar amb Benayoun acusant David Rodrigo d'haver insultat el poble israelià.

El germà petit de l'esport rei li ha tornat la moneda amb un resultat idèntic, 4-1, que deixa la tricolor empatada a sis punts amb Noruega i amb el combinat nòrdic es jugarà demà la primera posició del grup F i per tant la classificació per a la següent fase.

El partit, però, no va ser tan senzill com va reflectir l'electrònic. Perquè en la primera part Andorra no va trobar-se a la pista. Va intentar dominar i ho va fer per fases però Israel, més ben preparada físicament i basant el seu joc en el contraatac, va treure petroli d'una de les poques ocasions que va tenir per marcar el 0-1 al minut 7. La tricolor, espessa, tampoc no va gaudir de moltes ocasions per empatar i així va marxar al descans, amb el marcador en contra.

Però la segona part va tornar a ser salvadora per al cinc de De la Rosa. Domini, ocasions i aquesta vegada sí, els gols van arribar. Va empatar Jona en la primera aproximació clara, al minut 24, i a partir d'aquí el control va ser absolut. Ho van intentar Jorge, Balcells i Ludo fins que Anglora va encertar amb el 2-1 al minut 33. Ja amb el resultat a favor Israel va mirar cap a l'altra porteria i va permetre Andorra fer més mal a la contra. Cabinho va marcar de penal el 3-1 al minut 35 i al 39 Férriz va sentenciar.