PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS proposa la revisió de les pensions d’invalidesa i discapacitat

López vol debatre la llei de la CASS a causa de la precarietat d’alguns casos

Per El Periòdic

El president del Partit Socialdemòcrata, Pere López
El president del Partit Socialdemòcrata, Pere López | PS

El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, va tramitar ahir una demanda d’informació a Sindicatura per portar a debat la revisió de les pensions d’invalidesa i discapacitat. López va destacar que «es necessita una àmplia revisió del sistema de protecció social dels ciutadans, ja que s’han observat molts casos de precarietat». Per tal d’acomplir aquesta tasca, també es va demanar la totalitat de les pensions d’invalidesa atorgades des de l’aprovació de la Llei 18/2014, les quals «denoten una baixa capacitat econòmica en aquest àmbit», segons va assenyalar López. 

El PS també va sol·licitar informació sobre les persones amb grau de discapacitat que han estat contractades a les empreses per revisar-les d’acord amb la llei vigent i des de la reforma legislativa del 2014. En total, el text presentat conté 16 punts i porta treballant-se des del moment en què es va dur a terme la comissió especial d’estudi de les pensions de jubilació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). A més a més, els socialdemòcrates volen reunir-se durant les pròximes setmanes amb diverses associacions de persones amb diversitat funcional.

Paral·lelament, cal destacar que el PS va declarar que s’oposava al caràcter d’urgència del projecte de la Llei d’Estacions de Muntanya, perquè segons la consellera general, Susanna Vela, «la durada del tràmit d’una llei convencional, de 6 a 18 mesos, és suficient».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT