PUBLICITAT

Reunió interministerial per avaluar el pla d’actuació per a persones vulnerables

Mas assegura que els serveis socials realitzen un seguiment periòdic i s’estableix contacte amb els afectats

Per El Periòdic

L’edifici administratiu del Govern.
L’edifici administratiu del Govern. | Maricel Blanch

Els ministeris d’Interior, Educació, Afers Socials i Salut van dur ahir a terme una reunió treball interministerial per revisar els plans d’actuació per a les persones amb vulnerabilitat en termes de salut mental, arran de la mort de dues persones en els últims 15 dies. «S’han revisat els diferents protocols i els plans d’actuació», va declarar la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, que va remarcar que des dels serveis socials es realitza un seguiment periòdic de les persones que viuen soles i que presenten una situació de vulnerabilitat i que s’estableixen contactes amb familiars. A més, «es pot activar el servei de teleassistència o d’atenció al domicili, i si es considera adequat es pot realitzar la prestació d’ajuts econòmics», va apuntar. Pel que fa a la part que implica directament a Interior, la valoració de la Policia és que s’activen els protocols adequats en cada situació, incloses les ocorregudes recentment.

En aquesta reunió també es va revisar el Pla Integral de Salut Mental i Addiccions i el Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència. Pel que fa al pla de salut mental, Mas va comentar que ja han rebut les esmenes dels diferents organismes i associacions i que ara ho estan «integrant tot en el document perquè a principis de novembre estigui finalitzat i es pugui aprovar». En aquest sentit, i referent als diferents plans, la secretària d’Estat va afirmar que es vol tornar a reglamentar les taules tècniques que ja hi havia en funcionament abans de la pandèmia, així com crear un grup de treball al torn dels trastorns de conducta i addiccions en adolescents per tornar a avaluar els indicadors en etapes més joves. «Creiem que podem reavaluar els indicadors actuals per trobar solucions abans», va assenyalar Mas, mentre que el ministre Portaveu, Eric Jover, en referència a les darreres morts, va assenyalar que «hem de lamentar aquestes situacions, però també aprofitar-les per millorar tot el que sigui possible i verificar que els elements que tenim són els adequats».

Pel que fa a l’atenció psicològica, el Govern va confirmar que s’està treballant amb un conveni amb els psicòlegs perquè alguns dels serveis estiguin inclosos dins la cartera de la CASS, però Mas va reiterar que és un element molt complex i que per aquest motiu van posar a disposició de la ciutadania el programa d’atenció psicològica per conflictes derivats de la Covid-19. Així, cal recordar de les vuit sessions que s’havien acordat inicialment en el pla, una part del qual està subvencionat pel Govern, s’ha passat a 12, ja que es van constatar casos en què calia més acompanyament. Jover, per la seva banda, va afegir que l’Executiu vol «impulsar un programa de suport clar als ciutadans per tenir accès [psicològic] sense patir [econòmicament], però es tracta d’un problema complex que necessita temps per desenvolupar-se de manera correcta».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT