PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’Executiu aprova signar el conveni d’Oviedo

Una vegada efectiva la signatura, es traslladarà al Consell General la seva ratificació

Per Lídia López

Una científica treballa amb una mostra.
Una científica treballa amb una mostra. | Unsplash

El Consell de Ministres va aprovar ahir la signatura del Conveni per a la protecció dels drets humans i de la dignitat de l’ésser humà respecte a les aplicacions de la biologia i de la medicina, també conegut com a Conveni d’Oviedo. Tal com va exposar el ministre Portaveu, Eric Jover, aquest text dona un «marc legal ampli» que busca «el compromís» en l’avenç imparable de la ciència i la medicina, i els elements bàsics de consideració de la persona humana.

En aquest sentit, el ministre va compartir que, malgrat no haver signat el text, Andorra ja havia elaborat altres lleis «fortament inspirades en les recomanacions del Conveni», posant d’exemple a la Llei general de sanitat o la Llei d’òrgans, cèl·lules teixits i sang, així com d’altres iniciatives que actualment s’estan treballant. A més, Jover també va posar l’accent que aquest marc legal permetrà «desenvolupar altres vies econòmiques» al país.

El Conveni es va fer el 1997 i va entrar en vigor l’1 de desembre de 1999. Actualment, hi ha 35 països signataris. El Govern va puntualitzar que, una vegada es faci efectiva la signatura a la seu del Consell d’Europa a Estrasburg, el Conveni passarà a tràmit parlamentari per a l’aprovació de la seva ratificació. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT