PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nou centre de formació al llarg de la vida amplia cursos

Vilarrubla destaca que també s’incrementaran les franges horàries

Per El Periòdic

Representants de l’Executiu i del Consell General en la inauguració.
Representants de l’Executiu i del Consell General en la inauguració. | ANA/A.S.

El nou centre de formació al llarg de la vida, ubicat a l’edifici de les Columnes on hi havia l’antiga Batllia, permetrà poder ampliar els cursos i també les franges horàries d’aquests. Així ho va indicar la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, durant la inauguració del nou centre. Fins aquest curs, les formacions es donaven al centre de Formació Professional d’Aixovall a partir de les 18.00 hores amb un horari més reduït. «Hem aconseguit un centre propi molt més cèntric i amb molta més disponibilitat horària», va manifestar Vilarrubla, ja que hi havia professionals que igual no hi podien anar al vespre i ara s’ho podran combinar millor amb horaris de matí, migdia i de tarda. A banda, la ministra també va remarcar que la nova ubicació és molt més accessible per a tothom.

El nou centre, que ofereix formacions instrumentals, permanents i cursos de preparació, disposa de 13 aules i acull al voltant de 400 alumnes en l’actualitat. Aquests poden anar des dels 16 fins als 82 anys, i la franja d’edat principal és entre els 30 i els 60. Hi ha tres moments d’entrada als cursos: un al setembre, un altre al gener i un últim al març. «Hi ha formacions que es repeteixen sempre com són les d’acompanyament i per a preparar exàmens» i després n’hi ha d’altres que s’adapten, va declarar Vilarrubla, afegint que estan atents cap on ha d’anar la societat per ampliar el catàleg d’oferta. El centre disposa de 12 professors amb un equip directiu i dos caps.

Pel que fa als cursos més sol·licitats, acostumen a ser els quins van lligats a passar exàmens, els de temes digitals i els de llengües, com el francès i l’anglès. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT