Casal i Español, pugen al podi en la Copa d’Andorra

El campionat es va disputar a les set parròquies amb una alta participació

El podí masculí de la 34ª edició de la competició.
El podí masculí de la 34ª edició de la competició. | FAM

La 34a Multisegur Assegurances Copa d’Andorra va tenir com a guanyadors Òscar Casal i Roser Español, a més va estar l’edició de la tornada a la normalitat, després d’una passada temporada on les cancel·lacions estaven en l’ordre del dia a causa de la pandèmia de la Covid-19. Enguany, la temporada de curses de muntanya a Andorra va tornar a gaudir d’un calendari molt complet, amb curses que es van disputar a les set parròquies i amb unes participacions molt elevades. Per tant, des de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), van afirmar que el balanç final d’aquesta edició va estar molt positiu, assolint tots els objectius marcats. Casal va obtenir un total de 560 punts, tres primeres posicions i dues segones posicions. El segon classificat va estar el seu germà, Marc Casal amb un sumatori final de 400 punts i quatre primers llocs. Els va acompanyar al podi el també atleta de la FAM, Carlos Fernández amb un total de 330 punts finals. En categoria femenina absoluta, Español va obtenir un total de 520 punts i tres primeres posicions. L’andorrana Ariadna Fenés va estar la segona classificada amb 400 punts, un primer lloc i tres segons. Eva Puigdemasa va estar la tercera classificada amb un sumatori final de 284 punts.

En total, es van disputar un total d’11 proves entre els mesos de maig i octubre. La temporada va començar el 24 de maig, amb la disputa de la segona edició Nit de la Gallina, cursa organitzada pel Club Esportiu Sanlòria. El cap de setmana del 5 i 6 de juny va arribar el torn de l’Otso Travessa celebrada a Encamp, El 25 de juliol, va arribar la cita internacional del calendari amb la celebració de la Comapedrosa Skyrace, i el 3, 4 i 5 de setembre va ser La Sportiva Andorra Trail, cursa organitzada per VSL Sports. Finalment, la darrera prova es va celebrar el passat cap de setmana d’octubre. La Vertical Kilometer organitzada per Vallnord i el Club Pirinenc Andorrà va tancar una edició variada i exigent.