PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Marsol i Mortés parlen de l’era post-Covid a Europa

El Congrés de Poders Locals i Regionals celebra la 41a edició

Per El Periòdic

Marsol i Mortés en un instant del congrés.
Marsol i Mortés en un instant del congrés. | Comú d\'Andorra la Vella

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, participen des d’ahir i fins divendres 28 al 41è Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa com a representants de totes les corporacions comunals. La cita, que es torna a celebrar per primer cop a Estrasburg de manera presencial després de la pandèmia, se centra majoritàriament en la recuperació post-Covid. A l’acte també els acompanyen l’ambaixador d’Andorra al Consell d’Europa, Joan Forner, i del secretari de la delegació, Isaac Pérez.
Així doncs, des del comú de la capital van informar que en el context de la crisi sanitària, el Congrés celebrarà un debat sobre les palanques de la recuperació post-Covid amb Carlo Monticelli, governador designat del Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa, i Ulrik Vestergaard Knudsen, secretari general adjunt de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). L’ordre del dia també inclou debats sobre els desafiaments de les ciutats post-pandèmia.

Els reptes de les qüestions migratòries s’examinaran al voltant de dos debats: regions i diàspora, i migració: reptes persistents per a ciutats i regions, amb la participació de l’ambaixador Drahoslav Štefánek, representant especial del secretari general del Consell d’Europa sobre migració i els refugiats, i Erini Dourou, ponent del Congrés sobre temes migratoris. De fet, avui a la tarda els municipis de Torres Vedras (Portugal), Argostoli (Grècia) i Salford (Regne Unit) seran reconeguts per les iniciatives desenvolupades per a la integració de la comunitat gitana als territoris respectius.

Així doncs, com a part del seguiment del respecte a la Carta Europea de l’Autogovern Local per part dels estats membres del Consell d’Europa, el Congrés adoptarà els informes de seguiment d’Albània, Xipre, els Països Baixos, Macedònia del Nord i Espanya. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT