PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els hotels preveuen xifres prepandèmia per Tots Sants

La Unió Hotelera avança que el centre del país comença a estar ple

Per Laia Bautista

Uns turistes a l’avinguda Meritxell.
Uns turistes a l’avinguda Meritxell. | L.B.S.

Els hotels preveuen xifres prepandèmia per Tots Sants. Així ho va manifestar el director de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, en la roda de premsa d’ahir al matí a Caldea. Tot i que encara falten uns dies, i sense comptar amb les reserves d’última hora, va explicar que «el centre el tenim gairebé ple per Tots Sants i per això creiem que s’arribaran a xifres molt similars a les de prepandèmia».

L’ocupació de la setmana passada –amb un total de 54 establiments oberts– ha estat d’un 45,05% entre setmana i d’un 68,09% al cap de setmana. Segons van informar en un comunicat, les xifres són molt similars a la setmana anterior. 

Quant a les expectatives per Tots Sants, l’ocupació actual que tenen des de l’UHA és d’un 70,5%, fet pel qual preveuen que les reserves de darrera hora faran incrementar el percentatge.

Pel que fa a la contractació de temporers, Pujol va manifestar que ja han començat a fer acords tot i que no els hi està sent gens fàcil. Tanmateix, va agrair que el Govern els hagi atorgat un 5% més de places vacants per a la temporada d’hivern d’enguany. Així doncs, va anticipar que els hotelers «estan fent l’esforç de bloquejar habitacions per poder acollir els treballadors del mateix hotel» i va recalcar que no tenen constància que els temporers no acceptin venir a Andorra per la manca d’allotjaments a preus assequibles. Tot i això, va insistir en el fet que cada any els hi costa una mica més trobar gent interessada a venir a treballar al país, situació que va assegurar que ja han traslladat al Govern.

Finalment, el director de l’UHA va anunciar que encara no tenen definits els protocols sanitaris pels allotjaments turístics i va posar en relleu la importància en el fet que la normativa sigui la mateixa per a tothom, perquè «seria absurd que la gent vingui a esquiar i que a pistes hagin de seguir un protocol mentre que al carrer n’hagin de seguir un altre». «Hem d’arribar a un consens i veure que és el que ens va millor a tots», va declarar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT