PUBLICITAT

Andorra la Vella

Trobar-se a Europa

El conjunt tricolor busca la seva primera victòria de la competició al Poliesportiu davant el Trento

Per Andreu Rubert

El MoraBanc Andorra fent pinya després de la dura derrota d’aquest cap de setmana contra el València Bàsquet
El MoraBanc Andorra fent pinya després de la dura derrota d’aquest cap de setmana contra el València Bàsquet | BCA

Després de la dura derrota contra  el València Bàsquet en la lliga, el MoraBanc Andorra té, avui a les 20.00 hores, l’oportunitat de sumar la primera victòria a l’EuroCup contra el Dolomiti Energia Trento, per fer-se fort al Poliesportiu i recuperar les bones sensacions, després de les dues últimes derrotes. L’objectiu està clar, s’ha de començar de zero en una competició diferent on també està la necessitat de guanyar. Per a la trobada no estarà disponible finalment el Gal Mekel, que se suma a les baixes de llarga duració del Nacho Llovet, Sergi García i Tyson Pérez. Tal com va apuntar l’entrenador assistent d’Ibon Navarro, Paco Vázquez, «és el primer partit a casa en aquesta competició contra un equip italià i també serà diferent el tipus d’arbitratge».


Un partit que ha de servir per reprendre el bon camí que ja es va iniciar amb les dues victòries consecutives davant el Joventut de Badalona i el Gran Canària a l’ACB. Tal com Vázquez va apuntar, «crec que el punt d’inflexió ja el vam començar a la lliga amb aquelles dues victòries i això és el que té provocar el canvi», però aquesta dinàmica es va veure frenada pel Lokomotiv Kuban i per tant ara tenen l’oportunitat de fer del Poliesportiu un fortí per aquesta competició «en aquesta minilliga que hi ha de 10 equips, això significa que tots els partits són importants, però que tens més marge d’arreglar qualsevol errada».


L’altre objectiu per a l’equip, a banda de la victòria, serà la consistència durant els partits. Ja en la darrera trobada, els tricolor van sofrir trams on els va costar molt trobar el camí a la cistella i volen posar-li solució ràpidament. Una mancança que també, una de les cares noves d’aquesta temporada, Codi Miller-McIntyre, va assenyalar «millorar la consistència és una qüestió de responsabilitat individual [...] no és sols fer els teus tirs sinó posar el nostre millor esforç en altres aspectes com el rebot o aportant energia». El nord-americà també es va manifestar respecte a les seves sensacions amb el començament de l’equip i va declarar que «quan treballes fort als entrenaments i fas la teva feina en el dia a dia després, si en un partit les coses no surten bé, saps que l’endemà et posaràs a treballar per arreglar-les», referint-se de nou a la consistència tant a nivell individual com coral.


Davant d’ells estarà el Dolomiti Energia Trento italià. Ja saben el que és jugar contra un equip de la mateixa lliga, el Joventut de Badalona, on el conjunt català va mostrar la versió de la lliga domèstica i va guanyar. A banda, també sumen la derrota que van acumular en lliga (LEGA) enfront del Treviso Bàsquet. Per tant, l’equip de dirigit per Lele Molin ve amb ganes de sumar la seva primera victòria a l’Eurocup. L’assistent, Paco Vázquez, va destacar com a principal qualitat la seva fortalesa física. En les seves files compten amb cinc jugadors nord-americans: Wesley Saunders, Desonta Bradford, Cameron Reynolds, Jordan Caroline i Johnathan Williams. D’ells, Vázquez va manifestar que «dos d’ells són molt forts. Després també tenen altres que són molt tiradors, i han arribat a tirar 10 triples en un partit. Tenen una mescla de diferents aspectes del joc». A més també va destacar altres peces importants dels italians com el base Diego Flaccadori, per la seva visió de joc, o l’argentí Toto Ferray. Per cloure, l’assistent va apuntar que «tenir tants americans també significa una mica desordre i de joc improvisat, i això és complicat, perquè no ho tens tot controlat», per tant el MoraBanc s’ha de centrar «en la defensa, sense pensar en cap tàctica especial més enllà de fer una bona trobada». 


Finalment, ahir al matí el conjunt tricolor també va anunciar un cas positiu a les seves files. Es tracta d’un membre dels serveis mèdics del club i, per tant, ara per ara es troba confinat a casa seva, com va anunciar el MoraBanc. També es va confirmar que la resta de membres de l’equip, tant jugador com cos tècnic, van donar negatiu en el PCR realitzat aquest dilluns, i que el partit contra el Trento es disputarà, tal com estava previst. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT