PUBLICITAT

Canillo

Ganes de demostrar

Fins a 600.000 euros s’invertiran per acollir les finals de la Copa d’Europa als sectors de Soldeu El Tarter

Per David Sansaloni

D’esquerra a dreta: Pintat, Espot, Camp i Hidalgo ahir durant la presentació del comitè.
D’esquerra a dreta: Pintat, Espot, Camp i Hidalgo ahir durant la presentació del comitè. | Xavier Pujol

Andorra tornarà a acollir competicions d’esquí alpí d’àmbit internacional després de l’aturada per la pandèmia ocasionada per la Covid-19. El primer esdeveniment serà del 14 al 20 de març del 2022, amb les finals de Copa d’Europa com a primer plat, mentre que del 13 al 19 de març del 2023 se celebraran les finals de la Copa del Món. Fins a 600.000 euros s’invertiran per rebre la primera cita, tot i que les infraestructures amb les que compta el país han impedit que aquest desemborsament sigui major, i anirà destinat sobretot a visibilitzar aquestes jornades en vistes a sumar punts de cara a la candidatura del pròxim 2027.


Com a acte oficial, al Palau de Gel de Canillo, van acudir diferents càrrecs de les institucions i organismes que participaran en aquestes fites esportives, per presenciar la formació del Comitè d’Honor amb el cap de Govern, Xavier Espot; el cònsol major de Canillo, Francesc Camp; el president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Josep Pintat; i el director general del Comitè Organitzador, David Hidalgo, com a màxims representants. Espot va definir el repte organitzatiu com a «majúscul» i va remarcar la importància de «mostrar Andorra al món, reforçar la marca i demostrar les capacitats i atractius que té el nostre país», mentre que Camp va destacar que «els equips dedicats a l’organització de les proves han treballat per tal que cada cursa fos millor que l’anterior amb l’objectiu d’aconseguir que la FIS ens anés renovant la seva confiança amb l’atorgament de nous esdeveniments».


Per la seva part, Pintat va remarcar que les Finals de la Copa d’Europa són «una oportunitat per continuar demostrant a la FIS la nostra capacitat organitzadora, però sobretot el nostre estil, un caràcter que ens desmarca dels altres i que ens hem de creure perquè, una vegada més, tothom parli d’Andorra com el que som, una de les millors destinacions de neu del món». Finalment, Hidalgo va prendre el darrer torn de paraula, presentant les dues novetats principals en l’àmbit organitzatiu, que seran l’Ski Room, que es situarà al pàrquing de l’Avet i que servirà per acollir els equips en un mateix espai de treball, i la retransmissió per streaming de les proves tècniques que es duran a terme, sent una manera «econòmica» de donar cobertura a l’esdeveniment i que «els ha funcionat molt bé a altres organitzadors». El director general del Comitè Organitzador també va fer menció al tema econòmic, assegurant que «el retorn de la inversió serà de caràcter mediàtic, i si s’hagués de valorar seria molt superior a la xifra invertida en l’esdeveniment». 


Aquesta serà la quarta vegada en la història que Andorra acollirà uns campionats d’aquest nivell després de la Copa del Món femenina del 2012 (disciplines tècniques), la Copa del Món femenina del 2016 (velocitat) i les finals de la Copa del Món masculina i femenina del 2019 amb totes les disciplines. Les proves de Copa d’Europa seran un important test per rodar els equips amb la màxima exigència per fer front amb garanties d’èxit les finals de la Copa del Món del 2023, sent aquest l’esdeveniment més rellevant d’esquí alpí, després dels Jocs Olímpics d’Hivern i els Campionats del Món d’Esquí Alpí, i on els 25 millors esquiadors i esquiadores del panorama internacional es donaran cital al Principat per competir durant una setmana a l’epicentre de l’esquí alpí de competició dels Pirineus. 

 

Xavier Espot - Cap de Govern

«Estem davant un repte majúscul, i hem de mostrar Andorra al món per demostrar els atractius del nostre país»

 

Francesc Camp - Cònsol major de Canillo

«S’ha treballat perquè cada cursa fos millor que l’anterior amb l’objectiu que la FIS ens anés renovant la seva confiança»

 

David Hidalgo - Dir. general d’Organització

«El retorn de la inversió serà de caràcter mediàtic, i si s’hagués de valorar seria molt superior a la xifra invertida en l’esdeveniment»

 

Josep Pintat - President de la FAE

«És una oportunitat per continuar demostrant a la FIS la nostra capacitat organitzadora, però sobretot el nostre estil»

PUBLICITAT
PUBLICITAT