PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vinyes-Mercader abandonen a Hongria quant eren líders

Una sortida de pista, en la sisena cronometrada, acaba amb conseqüències insalvables per a continuar competint

Per El Periòdic

Vinyes-Mercader durant la disputa del Ral·li d’Hongria.
Vinyes-Mercader durant la disputa del Ral·li d’Hongria. | FotoEsport

Joan Vinyes i Jordi Mercader (Suzuki Swift R4lly S) no van poder conservar fins al final l’excel·lent començament que van protagonitzar en l’etapa inicial de l’edició 2021 del Ral·li d’Hongria. Els pilots de Suzuki Ibèrica es van situar en la primera plaça de la provisional del ral·li, però una sortida de pista, en la sisena cronometrada, va tenir conseqüències insalvables per a continuar competint. El debut de Vinyes-Mercader a Hongria es va acabar abans de l’esperat, i a més en una posició de privilegi, ja que eren líders de l’ERC2.


En el pas pel primer bucle (tres especials cronometrades) tot es va desenvolupar amb normalitat, el Swift va funcionar sense problemes i això va quedar reflectit en els cronos. La dupla es va situar al capdavant de la provisional de la prova amb un avantatge considerable respecte als seus companys d’equip, Pardo-Pérez, que s’havien vist perjudicats per una burxada. En la segona passada per les mateixes especials, el resultat va ser molt diferent, i és que en la sisena especial (segona passada per Fuzer-Abaujvari), es va produir l’incident que va obligar a l’abandó.


«El cotxe es va descol·locar de manera inesperada, vam donar un toc amb mur i es va trencar la suspensió posterior esquerra. El doblet semblava possible i, sens dubte, hauria estat un excel·lent resultat en un ral·li tan exigent», va declarar Vinyes. El Ral·li Illes Canàries, última prova del calendari del Campionat d’Europa de Ral·lis (ERC), es disputarà el mes vinent de novembre (dies 18, 19 i 20). Una prova coneguda per Vinyes-Mercader, que intentaran refer-se de la mala sort d’Hongria i aprofitar les opcions que puguin presentar-se per a estar en el podi final de l’ERC2. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT