PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La selecció aconsegueix la seva primera victòria oficial

Zoe Montero marca el gol que deixa amb bon regust la participació tricolor en el campionat

Per David Sansaloni

Jugadors i cos tècnic celebren la victòria per 1-0 davant Moldàvia.
Jugadors i cos tècnic celebren la victòria per 1-0 davant Moldàvia. | FAF

La selecció sub-19 va aconseguir escriure una nova pàgina en la història del futbol femení andorrà en fer-se amb la primera victòria oficial en una finestra internacional de la UEFA, en vèncer Moldàvia per 1-0 ahir a l’Estadi Nacional. Un bon gol de la davantera tricolor Zoe Montero va ser suficient per assolir també la tercera plaça del grup, que fins aleshores ocupava la mateixa Moldàvia.


El partit va seguir la dinàmica habitual que proposen les jugadores entrenades per Jose Martín Guti, amb Andorra proposant i lluitant cada pilota com si fos l’última. Tot i això, és cert que la selecció visitant va tenir les seves ocasions durant els primers 45 minuts, però una bona posada en escena d’Alba Isal va frenar moltes d’aquestes iniciatives. Les moldaves ho van intentar mitjançant el joc extern, obrint el camp cap a Alexandra Osadcii i Valeria Virlan, però sempre tenint com a directora d’orquestra la seva millor jugadora, Alina Chirica. Amb el que no van comptar les noies entrenades per Alexandra Bocancea va ser amb la, una vegada més, bona actuació tant de la capitana tricolor, Maria Da Cruz, com la central Maria Moles, que va estar en totes i cadascuna de les jugades de perill, rebutjant cada pilota que es trobava prop de l’àrea d’Isal.


Les ocasions a pilota aprada van ser les més perilloses per a Andorra, ja que Moldàvia va voler aprofitar-se del seu físic i la potència de tir d’alguna de les seves integrants. No obstant això, i amb algun que altre esglai al Nacional, el marcador al descans va seguir sent 0-0. El joc ofensiu andorrà va tenir nom i cognoms. Com és habitual, cada pilota que va rebre Laia Sin o Zoe Montero significava perill per als dominis defensats per Evghenia Dumic, i així va ser. Després de provocar una falta al mig del camp, la mateixa Montero va rebre la pilota i, en carrera, quan encara li faltaven uns 30 metres per arribar a la porteria, va alçar el cap de manera molt intel·ligent i amb un xut fort va superar Dumic. Una pilota picada perfecta que va posar l’1-0 en el lluminós i l’alegria final de jugadores, cos tècnic i aficionats andorrans. 


«Estem en un núvol. Tot i els hàndicaps de debutar i ser els més joves del torneig hem competit com mai», va declarar Guti, mentre afegia que «aquesta és la cirereta del pastís, ja que hem remat molt al llarg dels anys i espero que aquesta victòria sigui una espenta perquè continuem creixent com hem fet fins ara». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT