De nou sense sort

El VPC suma la segona derrota consecutiva i espera recuperar efectius passada la finestra de seleccions

Per David Sansaloni

Una jugada del partit entre l’US Tarascon XV i el VPC Andorra Rugby XV d’ahir a l’Stade du Moulin Neuf. | US Tarascon XV

El sènior masculí del VPC Andorra Rugby XV va recollir la seva segona derrota consecutiva en el Campionat Territorial Honneur en perdre per 44-30 davant l’US Tarascon XV a l’Stade du Moulin Neuf. Els andorrans comencen a notar les nombroses baixes que arrosseguen, que esperen recuperar després de l’aturada per seleccions, i les errades en partit, sobretot les expulsions que van obligar els tricolor a jugar amb inferioritat durant gran part de la trobada.

Pel que fa al duel, els del Principat van fer un bon paper durant els primers 15 minuts, però després van patir diverses sancions, primer amb una targeta groga que els va obligar a jugar al voltant de minuts amb inferioritat numèrica. Tot i el hàndicap, els tricolor van saber aguantar el rival, evitant que se n’anés massa en el marcador, però el punt d’inflexió va arribar després que l’àrbitre decidís afegir una altra targeta groga sobre el mateix jugador, provocant que el VPC es quedés jugant amb 14 homes la resta del partit.

Sebas Barrera va tornar a ser l’home destacat per als andorrans, i és que el jugador va ser clau de nou en les pilotes aturades, però les baixes de jugadors importants com són Dani Raya, Pep Arasanz, Carles Espunyes i Sam Franken pesen en el desenvolupament del joc de l’equip. D’altra banda, aquest context general va ajudar al fet que un equip com el Tarascon, normalment poc ofensiu i també amb algunes baixes, aconseguís sumar fins a 44 punts, però la nota positiva és que, tot i els contratemps, el VPC va ser capaç d’anotar-li 30 punts a un conjunt d’aquestes característiques.

«Ens hem trobat amb un bon equip al davant, proposant joc i ben organitzats defensivament i ofensiva», va declarar el capità del VPC Andorra Rugby XV, Tiago Macedo, mentre afegia que «hem tingut bones seqüències de joc en atac i hem sabut retrobar-nos en certs moments del partit, encara que hem tingut algunes errades defensives que ens han costat la derrota». El jugador també va confirmar que amb el temps de descans amb el qual comptarà l’equip a causa de la finestra internacional «podrem recuperar peces clau en el nostre joc, fet que ens vindrà molt bé».

El VPC aturarà el seu calendari la pròxima setmana, i la selecció andorrana començarà a entrenar a partir de demà. Molt integrants del VPC formaran el combinat tricolor, que ja es va estrenar després de més de dos anys sense competir amb una victòria contundent davant un molt bon rival com va ser Turquia.