Andorra sorprèn Irlanda en el debut al Preeuropeu (1-2)

• Cabinho i Balcells donen els tres punts en l'inici de la fase preliminar
DUBLIN

Cabinho xuta a porteria en un amistós del 2009 contra Grècia. Foto: ONA MORANTE

Xavier de la Rosa va viure ahir el millor debut possible en partit oficial com a seleccionador de la tricolor. La selecció va iniciar de la millor manera la fase preliminar del Preeuropeu del 2012 amb una victòria contra el combinat amfitrió del grup F, Irlanda, a la qual va superar per 1-2.

La mà del tècnic del BP s'ha fet notar. Deia De la Rosa que les opcions d'Andorra a Dublin passaven per arribar tàcticament empapats de conceptes per anar un pas per sobre dels seus rivals, sempre més poderosos en l'aspecte físic. I sembla que s'han fet els deures a la perfecció, que sumats a la garra que caracteritza la selecció han donat els tres primers punts.

El partit va ser del tot igualat, amb una Andorra valenta que li va jugar de tu a tu a Irlanda i que fins i tot va saber remuntar l'1-0 en contra, encaixat en el minut 9 i amb Kane com a autor del gol. Fins llavors s'estaven veient ocasions a les dues porteries i així va seguir en els següents minuts; la pissarra va permetre la igualada, mitjançant un còrner tret per Jona que Cabinho va rematar a la xarxa al minut 13 i amb l'1-1 es va arribar al descans.

En la segona part va augmentar el domini d'una Andorra amb múltiples recursos que va fer molt mal amb Ludo, Jorge Días i Balcells com a protagonistes. Precisament aquest últim, quan el cronòmetre ja s'apropava al 00:00 va marcar el gol del triomf a falta de tres minuts. Avui Israel, que va perdre amb Noruega.