PUBLICITAT

Andorra la Vella

Següent ‘round’

El MoraBanc canvia de xip i deixa enrere l’EuroCup per rebre a un perillós València Basket al Poliesportiu

Per David Sansaloni

Paulí intenta la cistella en el darrer enfrontament entre el MoraBanc i el València Basket al Poliesportiu.
Paulí intenta la cistella en el darrer enfrontament entre el MoraBanc i el València Basket al Poliesportiu. | acb Photo / Albert Martín

El MoraBanc torna a canviar el mode de competició, deixant enrere el que va ocórrer el passat dimecres a l’EuroCup davant el Lokomotiv Kuban, i centrant-se de nou en la Lliga Endesa, on avui rebrà el València Basket al Poliesportiu, a partir de les 20.45 hores. 


Els tricolor arriben d’un viatge llarg d’anada i tornada a Rússia, on van recollir la seva primera derrota a Europa, però amb la part positiva d’haver sumat dues victòries consecutives a l’ACB, davant el Gran Canària i el Joventut de Badalona. El darrer resultat assolit a Krasnodar podria quedar en un segon pla i significar, amb una suposada victòria davant els valencians, que l’equip segueix competint amb garanties a la màxima competició espanyola.


Per a l’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, «el partit contra el Lokomotiv no va ser el punt de partida que volíem que fos, però ara hem de seguir i afrontar un altre repte». Pel que fa al rival, el tècnic basc va explicar que «no sé quin partit podem esperar demà perquè tampoc sé amb quins jugadors arribarà el València Basket», i és que l’equip taronja arriba al Principat sense Bojan Dubljevic, Klemen Prepelic, Mike Tobey i Víctor Claver, però amb altres que «estan disposats a tirar-se al fang si és necessari per treure els punts i seguir sent competitius». D’altra banda, sobre si el partit d’EuroCup pot significar un pas enrere, Navarro va declarar que «hem de tornar a aquesta línia que teníem marcada, de ser nosaltres, tenir identitat com a equip, ser sòlids en defensa i inspirats en atac», i va assegurar que aquesta «identitat d’equip» acabarà assolint-se, ja que «tenim jugadors amb molta qualitat que acabaran per entendre què és el que se’ls demana».


El MoraBanc va marxar a Rússia amb tres baixes, però l’entrenador tricolor va confirmar que Clevin Hannah podrà tornar a comptar amb minuts després de descansar aquesta setmana de la sobrecàrrega que arrossegava. El senegalès va estar exercitant-se ahir i abans d’ahir sense molèsties i tornarà avui si no hi ha cap gir de la situació. Per la seva part, Sergi Garcia i Nacho Llovet segueixen recuperant-se de les seves respectives lesions, i la tornada de Hannah podria suposar un moviment de peces dins la pista, ja que els andorrans comptarien amb el mateix Hannah, Miller-McIntyre i Mekel per cobrir la posició de base, i els aficionats hauran d’esperar a veure quin és el sistema pel qual opta Ibon Navarro per afrontar aquest duel.


El que també estarà present, però se li demana una millor versió és Drew Crawford. L’estatunidenc va reconèixer que encara «no tenim una identitat d’equip al 100%, però estem treballant per aconseguir-la i millorar tots junts». Sobre el rival d’avui, Crawford va dir que «el València és un gran equip, i per poder guanyar hem de fer que no se sentin còmodes a la pista, i ser durs i intensos en defensa», mentre que també va fer referència a la seva situació dintre del club, recalcant que «estic aquí per ajudar l’equip amb allò que necessiti, i depenent del partit aquestes poden ser unes o altres funcions, però sobretot he d’aportar solidesa defensiva, que és el que em demanen».


Les estadístiques no juguen gaire a favor del MoraBanc, i és que en aquesta temporada el Valènica Basket no ha perdut cap partit lluny de La Fonteta, guanyant el BAXI Manresa per 69-89, el Casademont Saragossa per 70-76, i l’Hereda San Pablo Burgos per 65-69, i és més, ha perdut els seus tres partits com a locals, davant el Baskonia (67-72), l’UCAM Múrcia (86-91) i el Reial Madrid (79-93). Tanmateix, els números globals es decanten a favor dels taronja, havent guanyat 13 dels 18 duels que han disputat amb el conjunt del Principat, sent l’última l’octubre del 2020. La nota positiva recau en el fet que el darrer enfrontament entre ambdós conjunts va ser per al MoraBanc per 84-72 al Poliesportiu el passat mes de febrer. Amb aquesta dada, el club espera rebre de nou el caliu de l’afició, igual que en el partit contra el Gran Canària, per recuperar la seva millor versió i endur-se la victòria. 

 

Les decles

 

Ibon Navarro - Entrenador del MoraBanc

«Hem de tornar a aquesta línia que teníem marcada, de ser nosaltres, tenir identitat com a equip, ser sòlids en defensa i inspirats en atac»

 

Drew Crawford - Jugador del MoraBanc

«El València és un gran equip, i per poder guanyar hem de fer que no se sentin còmodes a la pista, i ser durs i intensos en defensa»

PUBLICITAT
PUBLICITAT