Andorra frega els seus primers punts davant Albània a l’Estadi Nacional

Les noies entrenades per Jose Martín cauen per 1-0 en una jugada produïda a les acaballes del duel

Per David Sansaloni

Laia Sole lluita una pilota en el partit d’ahir davant Albània a l’Estadi Nacional. | FAF

La selecció femenina sub-19 va estar a escassos minuts de poder fer-se amb els primers punts en aquesta fase de classificació per al pròxim Europeu, en perdre per tan sols 1-0 davant Albània ahir a l’Estadi Nacional. Un gol de les albaneses passat el minut 90 de trobada va suposar un càstig excessiu per a les noies entrenades per Jose Martín Guti. No obstant això, la imatge que van donar les tricolor va ser inclús millor que en el primer partit, sense por a disputar la pilota i gaudint també de les seves ocasions.

Pel que fa al duel, les andorranes van començant marcant territori, establint una pressió molt alta i ofegant les rivals, provocant imprecisions. Al pocs minuts, una pilotada molt intel·ligent de Neus Rosas va buscar la posició desmarcada de Zoe Montero, que no va arribar a controlar per mil·límetres, fet que hagués suposat que la davantera es col·loqués sola davant la portera d’Albània, Antigona Hyska. Els primers minuts van tenir una igualtat màxima, però eren les del Principat les que volien portar la iniciativa, intentant les jugades en curt quan es podia, mentre que les albaneses intentaven agafar l’esquena de la defensa amb pilotes llargues.

Tot i la pressió d’Andorra, Albània va comptar amb dues oportunitats perilloses per avançar-se en el marcador. La primera amb un córner, i l’altra amb una internada per banda d’Hamonikaj, que va posar la centrada i, miraculosament, Avullija va enviar la pilota fora. La capitana, Maria Da Cruz, també va comptar amb les seves oportunitats a pilota parada, però amb una jugada perillosa, també favorable a Albània, es va acabar la primera part amb el 0-0 en el marcador, i el segon període va comptar amb la mateixa lluita per part de les tricolor, però amb el hàndicap que les cames començaven a pesar una mica més. Tot i el desgast físic dels primers 45 minuts, la primera aproximació va córrer a càrrec de les noies de Guti, amb la dupla Sin-Montero de nou com a protagonista. La primera de les dues jugades polèmiques que va interpretar l’àrbitre en el dia d’ahir va produir-se al minut 63, en interpretar una cessió de Rosas cap a Isal, en la que la defensora defenia que havia rebutjat, i no passat. La falta indirecta, a pocs metres de la l’idea de gol, va ser perfectament interceptada per Da Cruz.

L’altra jugada va ser la que va acabar amb el gol de les albaneses. En una pilota dividida, Da Cruz va xocar cos a cos amb l’atacant rival, fent que l’àrbitre interpretés intencionalitat per part de l’andorrana. Va ser en aquesta pilota parada on Tanushi, amb un xut directe molt col·locat, va anotar l’1-0 definitiu, amb la frustració de les tricolor. «L’equip [Andorra] ha estat de 10, hem gaudit d’oportunitats, com elles, però amb la falta molt rigorosa que ens han assenyalat els ha valgut per endur-se la victòria», va declarar Martín, mentre afegia que «hem estat fidels al nostre estil, amb una intensitat molt gran i disputant cada pilota com si fos l’última contra un rival molt superior físicament».