PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La duana francesa intervé 440 cartons de tabac andorrà

La policia de l’Arieja no ha localitzat els sospitosos que van fugir

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la frontera francoandorrana.
Imatge d’arxiu de la frontera francoandorrana. | Arxiu ANA

La duana francesa va intervenir la matinada del 20 d’octubre, 440 cartons de tabac provinents d’Andorra. Els agents gals van interceptar el vehicle al municipi occità de Tarascó de l’Arieja. Segons va informar el rotatiu La Dépêche, un conductor i el seu acompanyant van fer cas omís a les indicacions dels agents duaners. Per aquest motiu, els funcionaris van procedir a seguir-los. La persecució va acabar quan el vehicle sospitós va patir un accident, moment en el qual els dos individus van aprofitar per fugir a peu, abans que els agents descobrissin que a l’interior del vehicle hi havia uns 440 cartons de tabac. Actualment el cos encarregat del cas no ha pogut localitzar els dos sospitosos, fet pel qual encara no hi ha cap investigació judicial oberta.

La direcció regional duanera de Tolosa va posar de manifest al diari francès que probablement el tabac anava destinat a Tolosa i va explicar que malauradament els contrabandistes s’arrisquen bastant per escapar dels controls duaners i posen en perill tant les forces de l’ordre com els altres usuaris de la carretera.

Així doncs, cal recordar que des de la pàgina web duana.ad es poden consultar les quantitats i imports màxims per persona permeses per travessar les fronteres d’Espanya i de  França. Pel que fa al tabac, concretament, es pot dur 300 cigarretes o 150 cigars de menys de tres grams per peça o 75 cigars de més de tres grams. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT