PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els artesans de pedra seca aixequen 30 metres de mur

L’objectiu del curs és impulsar la tècnica i donar a conèixer l’art

Per El Periòdic

Alguns dels participants al Curs d’artesans de la pedra seca.
Alguns dels participants al Curs d’artesans de la pedra seca. | Govern d\'Andorra

La tercera edició del Curs d’artesans de la pedra seca s’ha tancat amb un balanç positiu tant pel que fa a la participació com per la implicació dels participants. Durant els cinc dies que es va desenvolupar el taller s’han aconseguit aixecar gairebé 30 metres de mur, s’ha dut a terme la restauració d’una barraca parcialment enderrocada i també s’ha fet la reparació dels sostres malmesos de dues barraques més. L’organització valora que un dels punts forts de l’edició d’enguany ha estat el treball en equip i la complicitat que s’ha generat. La iniciativa, organitzada pel Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura i Esports, juntament amb l’espai sociocultural de Cal Pal i l’assessorament de Xavier Llovera, té per objectiu impulsar l’ús de la tècnica de la pedra seca i donar a conèixer i difondre un art sovint desconegut, propi del paisatge andorrà.

El curs es va dur a terme als prats d’Encodina, a la parròquia d’Ordino, un espai que compta amb una gran quantitat de murs i parets de tanca, i de les típiques barraques o aixoplucs que servien de refugi contra les inclemències del temps o també d’espai per guardar-hi les eines.

Des del Govern van informar que al curs hi han participat perfils molt diferents, des d’obrers de la construcció, arquitectes, restauradors, guies de muntanya o fins i tot, gent que gestiona terrenys i parcel·les delimitades per murs de pedra seca.Els participants han pogut adquirir les nocions bàsiques sobre l’ús de les eines, entendre la morfologia de les pedres per seleccionar-les o utilitzar-les de la manera més idònia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT