PUBLICITAT

La síndica assisteix a la conferència de presidents

Suñé es va reunir posteriorment amb les delegacions dels presidents dels parlaments dels petits Estats d’Europa

Per El Periòdic

La síndica general, Roser Suñé, en un moment de la conferència
La síndica general, Roser Suñé, en un moment de la conferència | EECP 2021

La síndica general, Roser Suñé, va assistir ahir a la Conferència Europea de Presidents i Presidentes de Parlament del Consell d’Europa la qual té lloc a Atenes i s’allargarà fins avui. La conferència ha estat organitzada per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE) i pel parlament hel·lènic. L’andorrana Mònica Bonell Tuset, presidenta de la delegació del Consell General a l’APCE, i Josep Hinojosa Besolí, secretari general del Consell General, també formen part de la delegació del Principat que ha viatjat a Grècia.

Aquestes conferències van celebrant-se des de fa més de 25 anys, amb una periodicitat bianual, i tenen com a finalitat compartir informació i experiències, així com sensibilitzar als parlaments nacionals sobre els problemes que afecten Europa, especialment en l’àmbit de l’adaptació de la democràcia representativa a les condicions canviants de l’entorn geo-polític europeu i del món en general. La conferència reuneix els presidents dels parlaments dels 47 Estats membres del Consell d’Europa, els presidents dels parlaments dels Estats que són observadors o socis per a la democràcia a l’APCE, així com els presidents de les assemblees parlamentàries internacionals. També hi participen els parlaments de l’Àsia Central i del Magrib. Havent entrat a formar part del Consell d’Europa a finals de l’any 1994, el Consell General ha participat presencialment en la majoria de les conferències celebrades des de llavors.

Així mateix, aprofitant que té lloc aquesta conferència la síndica general i Hinojosa s’han reunit amb  representants de les diferents delegacions que també formen part de la Conferència de Presidents dels Parlaments dels petits Estats d’Europa a fi de discutir sobre temes d’interès comú per als petits Estats d’Europa però també per preparar la futura conferència, que se celebrarà a Mònaco durant els dies 12 i 13 de juny del 2022. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT