PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un partit especial

L’FC Andorra jugarà contra el Vila-real B aquest dissabte, amb moltes cares conegudes entre els dos equips

Per David Sansaloni

Els quatre jugadors de l'FC Andorra que van jugar en el seu moment al Vila-real B
Els quatre jugadors de l'FC Andorra que van jugar en el seu moment al Vila-real B | @FCANDORRA

L’FC Andorra afrontarà demà un dels partits més importants de l’any, almenys pel que les estadístiques reflecteixen. Els tricolor marxaran cap a Vila-real per enfrontar la pedrera grogueta, que actualment se situa en primera posició d’aquesta Primera RFEF Footters, sent un dels dos equips que encara no coneix la derrota (juntament amb l’Atlético Baleares), i com a conjunt més golejador i menys golejat d’aquest grup 2.


D’altra banda, el duel es caracteritzarà per comptar amb altres factors al·licients, i és que, per exemple, fins a quatre jugadors de l’FC Andorra han passat pel Vila-real B en els darrers anys. És el cas del davanter Carlos Martínez (que va arribar a la localitat castellonenca en la temporada 2015-2016 procedent de la UE Olot), del porter Josele Martínez (que es va formar des de juvenil a les categories inferiors del club de la Plana), Roger Riera (que després de militar al Celta B va desembarcar a Castelló fins a marxar en la temporada 2019-2020 al NAC Breda de la Segona Divisió holandesa) i finalment Diego González (nascut i criat a Vila-real, d’on és gran part de la seva família).


Tanmateix, no sols hi ha jugadors de l’equip del Principat que han passat per la pedrera grogueta, sinó que també hi existeix a la inversa, com és el cas d’Iker Goujón. L’extrem va arribar ben jove a la disciplina tricolor procedent del Reus, fins que aquest mateix estiu va canviar d’aires, arribant al club castellonenc. Goujón encara guarda bons records d’Andorra, i sobre la trobada va declarar que «serà el partit més especial per a mi aquest any. Vaig estar a un país on em van cuidar molt i vaig ser molt feliç jugant». El jugador va voler destacar les ensenyances que va rebre d’Eder Sarabia, qui li va donar «aquesta visió de mantenir un estil propi i característic, a més de la combinació entre valentia i pausa que has de saber aplicar depenent del context del partit».


Per a qui aquesta trobada també serà especial és per al porter del Vila-real B i internacional amb la selecció absoluta d’Andorra Iker Álvarez de Eulate. L’andorrà rebrà l’equip del seu país, tot i que encara no sabrà si podrà estar a la gespa o a la banqueta, ja que es troba recuperant-se del fort cop que va rebre el cap de setmana passada, quan va haver de ser traslladat a l’hospital més proper per romandre en observació. Tot i aquesta incògnita, el porter té «esperances de poder estar amb els meus companys en un partit tan especial per a mi». Per a Álvarez de Eulate és una cita «il·lusionant, ja que és l’equip del meu país, on he jugat alguns anys, és d’on vinc i és casa meva i sento que formo part de la seva història». L’internacional va admetre seguir «sempre que puc» els partits de l’FC Andorra, i assegura que la clau estarà en «mantenir la possessió de la pilota i controlar el ritme del patit, tot i que hem demostrat que som un equip que sap patir sense la pilota». El Vila-real B compta amb «una gran estructura de jugadors», on el del Principat ha estat protagonista en cedir tan sols tres gols des de principi de temporada. El jove porter acumula quatre internacionalitats amb la selecció absoluta, tres de classificació pel mundial de Qatar i una en un amistós, i és el futbolista amb més projecció del país i enguany s’ha consolidat en el filial groguet.


Sobre la trobada, l’entrenador tricolor ho va tenir clar, i va explicar que «el Vila-real B té jugadors amb molta qualitat, però estem convençuts que podem ser superiors a ells», mentre afegia que, tot i ser el primer classificat, «en aquest començament de lliga els números poden enganyar, ja que hi ha equips que han estat més encertats que d’altres, o com nosaltres, que hem fet molt bons partits, però hem recollit menys del que mereixíem». Per a Sarabia també suposarà un duel molt esperat, ja que el basc torna a la que va ser casa seva, juntament amb els seus assistents Jon López i Manu Torres, i el preparador físic Javi Benavent, que també van formar part de l’entitat grogueta. Pel que fa a les estadístiques, aquestes afavoreixen als tricolor, que van saldar amb dos triomfs els enfrontaments amb el Vila-real B l’any passat en els seus duels directes. Els dos equips es van enfrontar en la segona fase de la competició del curs passat i gràcies, en part, a aquestes victòries, els andorrans es van poder classificar per disputar la promoció d’ascens cap a la Segona Divisió del futbol espanyol. 

 

Les decles

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«El Vila-real B té jugadors amb molta qualitat, però estem convençuts que podem ser superiors a ells»

 

Iker Álvarez de Eulate - Jugador del Vila-real B

«Ho viuré amb molta il·lusió [el partit], ja que és l’equip del meu país, on he jugat alguns anys, d’on vinc i casa meva»

 

Iker Goujón - Jugador del Vila-real B

«Serà el partit més especial per a mi aquest any. Vaig estar a un país on em van cuidar molt i vaig ser molt feliç jugant»

 

 

Els 'ex'

 

Carlos Martínez: El davanter va arribar al Vila-real B en la temporada 2015-2016 procedent de la UE Olot.

Diego González: Diego González és nascut a Vila-real, i tornarà a casa per enfrontar l’equip de la seva ciutat.

Josele Martínez: El porter s’ha format des de juvenil a la pedrera grogueta, fins que en la 2021-2021 va arribar a Múrcia.

Roger Riera: El central català va formar part del Vila-real B al 2017, i va marxar cap al NAC Breda dos anys després.

 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT