PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra puja en el rànquing FIFA i s’apropa a la seva millor marca

La tricolor se situa la 153 del món, de 210 en total, per sobre d’altres com Moldàvia o Malta

Per El Periòdic

Els jugadors andorrans celebre la darrera victòria contra San Marino.
Els jugadors andorrans celebre la darrera victòria contra San Marino. | FAF

La FIFA va actualitzar ahir el seu rànquing, en el qual se situen totes les seleccions adjuntes al màxim organisme regulador del futbol mundial. Andorra, gràcies a les bones actuacions i resultats a la fase classificatòria per al mundial de Qatar 2022 (European Qualifiers), ha aconseguit pujar tres posicions en la llista, i passa a ser la 153, apropant-se a la seva millor marca en tota la seva història, que s’estableix en el lloc 133.

Per sota dels tricolor queden combinats com Moldàvia, Malta o Indonèsia, que són països amb un volum d’habitants molt més gran que el Principat i que estan presents en moltes competicions internacionals, ja no sols absolutes, sinó també mostrant una bona versió en categories inferiors. La victòria davant San Marino va deixar diversos rècords pel camí, com la primera victòria de l’absoluta fora de casa o la primera vegada que s’aconsegueixen sis punts en una fase classificatòria. Tanmateix, la imatge dels andorrans ha canviat de cara a Europa, competint cara a cara amb seleccions molt superiors, com la d’Hongria, a qui li va fregar l’empat al Puskás Arena, o Anglaterra, qui no va poder passar de l’1-0 a Wembley durant més d’una hora de partit.

Amb aquesta actualització del rànquing FIFA queda reflectida la progressió positiva del futbol al país, però també es pot veure amb les categories inferiors, on la sub-21, que també es troba disputant el seu preeuropeu, també és capaç de sortir a competir davant combinats que compten amb jugadors a l’elit. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT